Бизнес
Доставката се поема от: продавача
Състояние: ново
вид: Прибори, съдове за готвене
Описание
Ножът Sentan Chinese Cleaver Shirogami съчетава най-доброто от двата свята — високата производителност и остротата на японската стомана и формата на традиционен китайски сатър. По същество този нож е по-близък до универсален нож за готвача и всъщност се използва като такъв в традиционната китайска кухня. Дългото му острие го прави идеален за нарязване на по-големи парчета зеленчуци, но ще се справи добре и с нарязване на сурова риба и месо. Леко извитият режещ ръб също позволява люлеещи се движения, като същевременно е достатъчно тънък за по-прецизни техники на рязане, като смилане, нарязване на кубчета или жулиени.
Друга страхотна характеристика е неговият изключително широк профил, който може да се използва за транспортиране на всяка храна, която е нарязана и готова да замине до крайната си дестинация – горещия тиган.
ФОРМА НА ОСТРИЕТО: В китайските кухни по-голямата част от работата обикновено се извършва само с един нож. Голямата форма на сатъра е страхотна за нарязване и лесно прехвърляне на храна, а теглото и формата му позволяват на потребителя да пробие по-твърди продукти (но не и кости ). По-дългите движения на нарязване, както и по-фините техники като смилане, нарязване на кубчета или жулиен също не представляват проблем за китайския сатър, поради дългия и тънък режещ ръб.
СТОМАНА: Сърцевината на ножа е Shirogami 2 (White 2) стомана, заобиколена от два слоя неръждаема стомана, които също прегръщат гръбнака на острието. Ножът е закален до около 60 HRC. Комбинацията от сърцевината от въглеродна стомана и външните слоеве от неръждаема осигурява лесна поддръжка и защита от ръжда от една страна и острота, копринено гладък ръб и ефективно рязане и кълцане от друга.
! Използването на острието ще му придаде защитна патина върху долния ръб на острието по линията на шиноги, разделяща слоевете стомана. Въпреки устойчивите на ръжда външни слоеве, ножът трябва да се почиства с редовно и внимателно избърсване, като от време на време се препоръчва нанасяне на Ballistol или Camellia oil.
ЛАМИНИРАНЕ: Високата твърдост от около 60 HRC означава, че острието няма да бъде много здраво, така че сърцевината на острието е ламинирана с помощта на метода San-mai, за да се подобри структурната му цялост и последващата способност да издържа на удари и да предотврати начупване. San-mai се превежда като „три слоя“ на японски, отнасяйки се до острие, което се състои от вътрешен слой от по-твърда стомана (hagane) и от два външни слоя от по-мека стомана (jigane), които защитават сърцевината.
ГЕОМЕТРИЯ НА ОСТРИЕТО: Има двойно скосено (симетрично) острие 50/50, което помага да се предотврати залепването на храната по острието. Такава форма задържа много метал зад ръба и прави по-здрав ръб, но въпреки това позволява добра степен на острота. Острието има дистална конусност - при върха острието е с дебелина 2,5 mm (0,09") и се стеснява към върха, където е с дебелина 1,8 mm (0,07"). Това му дава повече здравина и тежест на дръжката (което означава, че можем да упражняваме повече натиск с петата) и повече прецизност на върха.
ФИНИС НА ОСТРИЕТО: Острието има сурово покритие kurouchi, което му придава Рустикален вид.
ДРЪЖКА: Острието е с традиционна китайска дръжка от еко дърво. Дръжката предлага сигурен и здрав захват, който ще предотврати изплъзването на ръката ви към острието. Има кръгла форма и е подходяща както за лява, така и за дясна ръка. Подложката на острието е неръждаема и осигурява плавен и стабилен преход между дръжката и острието
Предлага се с включена доставка от
www.nojovete.bg
Намерете ни в София
Ул.Цар Самуил 123
(Женски пазар)
Варна
Ул.Рали Мавридов 35
(Колхозен пазар)
Друга страхотна характеристика е неговият изключително широк профил, който може да се използва за транспортиране на всяка храна, която е нарязана и готова да замине до крайната си дестинация – горещия тиган.
ФОРМА НА ОСТРИЕТО: В китайските кухни по-голямата част от работата обикновено се извършва само с един нож. Голямата форма на сатъра е страхотна за нарязване и лесно прехвърляне на храна, а теглото и формата му позволяват на потребителя да пробие по-твърди продукти (но не и кости ). По-дългите движения на нарязване, както и по-фините техники като смилане, нарязване на кубчета или жулиен също не представляват проблем за китайския сатър, поради дългия и тънък режещ ръб.
СТОМАНА: Сърцевината на ножа е Shirogami 2 (White 2) стомана, заобиколена от два слоя неръждаема стомана, които също прегръщат гръбнака на острието. Ножът е закален до около 60 HRC. Комбинацията от сърцевината от въглеродна стомана и външните слоеве от неръждаема осигурява лесна поддръжка и защита от ръжда от една страна и острота, копринено гладък ръб и ефективно рязане и кълцане от друга.
! Използването на острието ще му придаде защитна патина върху долния ръб на острието по линията на шиноги, разделяща слоевете стомана. Въпреки устойчивите на ръжда външни слоеве, ножът трябва да се почиства с редовно и внимателно избърсване, като от време на време се препоръчва нанасяне на Ballistol или Camellia oil.
ЛАМИНИРАНЕ: Високата твърдост от около 60 HRC означава, че острието няма да бъде много здраво, така че сърцевината на острието е ламинирана с помощта на метода San-mai, за да се подобри структурната му цялост и последващата способност да издържа на удари и да предотврати начупване. San-mai се превежда като „три слоя“ на японски, отнасяйки се до острие, което се състои от вътрешен слой от по-твърда стомана (hagane) и от два външни слоя от по-мека стомана (jigane), които защитават сърцевината.
ГЕОМЕТРИЯ НА ОСТРИЕТО: Има двойно скосено (симетрично) острие 50/50, което помага да се предотврати залепването на храната по острието. Такава форма задържа много метал зад ръба и прави по-здрав ръб, но въпреки това позволява добра степен на острота. Острието има дистална конусност - при върха острието е с дебелина 2,5 mm (0,09") и се стеснява към върха, където е с дебелина 1,8 mm (0,07"). Това му дава повече здравина и тежест на дръжката (което означава, че можем да упражняваме повече натиск с петата) и повече прецизност на върха.
ФИНИС НА ОСТРИЕТО: Острието има сурово покритие kurouchi, което му придава Рустикален вид.
ДРЪЖКА: Острието е с традиционна китайска дръжка от еко дърво. Дръжката предлага сигурен и здрав захват, който ще предотврати изплъзването на ръката ви към острието. Има кръгла форма и е подходяща както за лява, така и за дясна ръка. Подложката на острието е неръждаема и осигурява плавен и стабилен преход между дръжката и острието
Предлага се с включена доставка от
www.nojovete.bg
Намерете ни в София
Ул.Цар Самуил 123
(Женски пазар)
Варна
Ул.Рали Мавридов 35
(Колхозен пазар)
ID: 142068889
Контакт с продавача
xxx xxx xxx
Добавена 27 април 2025 г.
Японски нож сатър за зеленчуци и месо,включена доставка
350 лв.
Потребител
Локация
За този потребител