Бизнес
Доставката се поема от: продавача
Състояние: ново
вид: Прибори, съдове за готвене
Описание
Представяме ви един изключителен модел кухненски нож. В серията ATELIER от Tojiro Япония, ножовете се изработват чрез коване, което произлиза от традиционния метод на производство на катана - японски меч - който японските занаятчии ценят най-много. Стоманата, създадена чрез този процес на коване, притежава ключови фактори твърдост и издръжливост, като тази първокласна стомана преминава през няколко процеса, за да бъде ножовете с най-високо качество.
Серията Tojiro Atelier включва 63 слоя Дамаска стомана и красив тъмен финиш, който контрастира перфектно със силно полираната част на острието. Стоманата VG10, използвана за направата на сърцевината на ножа в тази серия, има идеални характеристики поради своята твърдост и устойчивост на износване и ръжда. Твърдостта й достига 61HRC и майсторите на Tojiro наистина знаят как да извлекат най-доброто от нея. Тази стомана също е много взискателна за ръчна обработка и само няколко ковачи в света могат да извършат този процес правилно.
Ножът Santoku е универсален японски нож. Сантоку (三 徳 包 丁) обхваща трите суровини: месо, риба и зеленчуци. Ножът САНТОКУ има тънко острие, идеален е за нарязване на плодове и наситняване на билки. Голямото острие улеснява прехвърлянето на нарязаните продукти в купа за салата или тиган.
Дръжката е изработена от екзотично африканско абаносово дърво в осмоъгълна форма с яка от рог на бивол, което е само по себе си произведение на изкуството по отношение на прецизност и красота. Осмоъгълната форма ви дава перфектен захват, така че дръжката да не се плъзга в ръката ви, като ви дава усещане за сигурност и баланс.
Тип острие: Сантоку
Дължина на острието: 170 мм Обща дължина: 318 мм
Тегло на ножа: прибл.150 гр
Заточване: Двойно заточване
Дебелина на гърба: 2.4 мм
Стомана: ръчно кована 63 слоя неръждаема стомана - ядро VG-10
Твърдост HRC: 61 ±1
Историята на ножовете TOJIRO започва с нож за плодове от неръждаема стомана, пуснат през 1955 г. По това време се оказва, че остриетата от неръждаема стомана не са достатъчно остри в сравнение с въглеродната стомана. TOJIRO преследва все по-високо качество в производството на ножове, следвайки непрекъснато усъвършенстване и развитие. Искаме да осигурим не само острота на острието, но и усещането, че ножът се побира удобно в ръцете Ви, докато го използвате, ставайки ваш помощник. Продължаваме усилията си да произвеждаме внимателно ножове, така че всеки един нож TOJIRO да Ви осигури удовлетворение от добре свършената работа.
Тук в TOJIRO обединяваме японската традиция и съвременната технология - пресоване на ламаринена стомана чрез щамповане. С други думи, ние се възползваме от качеството на обкованата стомана и високата ефективност на производството на съвременните машини. Нашите ножове, произведени по традиционни техники и съвременна индустриална технология, са високо ценени не само в Япония, но и по целия свят.
Предлага се с включена доставка от
www.nojovete.bg
Можете да намерите nojovete.bg в София Ул.Цар Самуил 123
Варна Ул.Рали Мавридов 35
Серията Tojiro Atelier включва 63 слоя Дамаска стомана и красив тъмен финиш, който контрастира перфектно със силно полираната част на острието. Стоманата VG10, използвана за направата на сърцевината на ножа в тази серия, има идеални характеристики поради своята твърдост и устойчивост на износване и ръжда. Твърдостта й достига 61HRC и майсторите на Tojiro наистина знаят как да извлекат най-доброто от нея. Тази стомана също е много взискателна за ръчна обработка и само няколко ковачи в света могат да извършат този процес правилно.
Ножът Santoku е универсален японски нож. Сантоку (三 徳 包 丁) обхваща трите суровини: месо, риба и зеленчуци. Ножът САНТОКУ има тънко острие, идеален е за нарязване на плодове и наситняване на билки. Голямото острие улеснява прехвърлянето на нарязаните продукти в купа за салата или тиган.
Дръжката е изработена от екзотично африканско абаносово дърво в осмоъгълна форма с яка от рог на бивол, което е само по себе си произведение на изкуството по отношение на прецизност и красота. Осмоъгълната форма ви дава перфектен захват, така че дръжката да не се плъзга в ръката ви, като ви дава усещане за сигурност и баланс.
Тип острие: Сантоку
Дължина на острието: 170 мм Обща дължина: 318 мм
Тегло на ножа: прибл.150 гр
Заточване: Двойно заточване
Дебелина на гърба: 2.4 мм
Стомана: ръчно кована 63 слоя неръждаема стомана - ядро VG-10
Твърдост HRC: 61 ±1
Историята на ножовете TOJIRO започва с нож за плодове от неръждаема стомана, пуснат през 1955 г. По това време се оказва, че остриетата от неръждаема стомана не са достатъчно остри в сравнение с въглеродната стомана. TOJIRO преследва все по-високо качество в производството на ножове, следвайки непрекъснато усъвършенстване и развитие. Искаме да осигурим не само острота на острието, но и усещането, че ножът се побира удобно в ръцете Ви, докато го използвате, ставайки ваш помощник. Продължаваме усилията си да произвеждаме внимателно ножове, така че всеки един нож TOJIRO да Ви осигури удовлетворение от добре свършената работа.
Тук в TOJIRO обединяваме японската традиция и съвременната технология - пресоване на ламаринена стомана чрез щамповане. С други думи, ние се възползваме от качеството на обкованата стомана и високата ефективност на производството на съвременните машини. Нашите ножове, произведени по традиционни техники и съвременна индустриална технология, са високо ценени не само в Япония, но и по целия свят.
Предлага се с включена доставка от
www.nojovete.bg
Можете да намерите nojovete.bg в София Ул.Цар Самуил 123
Варна Ул.Рали Мавридов 35
ID: 142900319
Контакт с продавача
xxx xxx xxx
Добавена 01 май 2025 г.
Японски кухненски готварски нож Tojiro Santoku Atelier вкл.доставка
1164 лв.
Потребител
Локация
За този потребител