Съобщения
Добави обява
  1. Заглавна страница
  2. Дом и градина
  3. Храни, добавки, напитки
  4. Храни, добавки, напитки - Област Пловдив
  5. Храни, добавки, напитки - Асеновград
Воден кефир ( японски кристал)
Воден кефир ( японски кристал)
ПромотирайОбнови
  • Частна

  • Доставката се поема от: купувача

  • Състояние: ново

  • OLX Доставка

Описание

Воден кефир (Японски кристали) Пробиотик!


Водният кефир е газирана напитка, която се получава при ферментацията на специален вид водни кефирни зърна, които са известни още като тибикос, японски водни кристали или тиби.
Тези микроорганизми се хранят със захари и произвеждат млечна киселина, въглероден диоксид и алкохол - резултатът е газирана и ферментирала напитка. Съдържанието на алкохол обикновено е много ниско и е под 1%.
Типичните тибикози съдържат комбинация от бактерии Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus и Leuconostoc с дрожди от Saccharomyces, Candida, Kloeckera и други.
Най-съществената здравословна роля на водния кефир се дължи на наличието на пробиотици в него. Пробиотиците са вид полезни бактерии, обитаващи червата, които са свързани с редица аспекти на здравето, от профилактика на рака до имунна функция.
Благодарение на високата концентрация на полезни бактерии, добавянето на воден кефир към ежедневната диета може да даде значителен тласък на имунна система.

Пробиотик за безмлечна диета и вегани
Традиционният кефир се прави с помощта на краве или козе мляко, комбинирано с кефирни зърна, за да се получи гъста, богата на пробиотици напитка. При водният кефир обаче не се използва мляко, а захарна вода, което го прави подходящ вариант за тези, които избягват млечните продукти, било поради здравословни проблеми, диетични ограничения или лични убеждения. Още повече, че е идеален начин за увеличаване на консумацията на пробиотици и за подобряване на здравето на червата при веганска и безмлечна диета.
За разлика от популярния млечен кефир, водния кефир се комбинират захарна вода с водни кефирни зърна като след това сместа ферментира в продължение на 24–48 часа. Течността, която се получава е пробиотична напитка, богата на полезни бактерии.

Кефирът е изключително богата на хранителни вещества и пробиотици напитка, което я прави изключително полезна за храносмилането и здравето на червата. Много хора смятат, че кефирът притежава дори по-мощно действие от това на киселото мляко. Някои от най-разпространените ползи за здравето от кефира включват подобряване обмяната на веществата, подобряване на паметта и вниманието, намаляване на телесното тегло, забавяне процеса на стареене на клетките. Употребата на кефир е удачно за хора, страдащи от рак, диабет, алергии, стомашно-чревни, белодробни, чернодробни, бъбречни заболявания, възпаления. Тибетската гъба подсилва имунната система, нормализира кръвното налягане и снабдява организма с ударна доза витамини. Има успокояващ ефект и облекчава безсъние, депресия и заболявания на "нервна почва". Понякога, в началото на терапия с кефир настъпва леко неразположение, което бързо преминава и тонусът се повишава значително, както и половата активност (особени при мъжете).

Как да си направим воден кефир?

За да приготвите воден кефир, трябва да накиснете водните кефирни зърна в стъклен буркан във вода и захар. Покрийте го леко, за да избегнете възможна, макар и малко вероятна експлозия поради натрупване на въглероден диоксид, при стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина за между 24 и 48 часа. След този период, можете да добавяте плодове или аромати и да създавате свои собствени уникални напитки, наподобяващи газирана вода. Необходими са 2 накисвания - първото със захарта, а второто с плодовете.

Каква вода да използвате? Ако разполагате с чиста, изворна вода, можете да я използвате. Някои хора използват минерална вода, други преварена и охладена чешмяна вода. Причината за преваряването на чешмяна вода е да се отстрани хлорът от нея. Не се препоръчва използването на филтрирана с въглерод вода или дестилирана вода.

Каква захар да използвате? Има много рецепти за воден кефир и видовете захари, които хората използват. Някои хора използват 100% кленов сироп, други обикновена трапезна захар или пудра захар. Не се препоръчва употребата на мед, тъй като той притежава естествени антимкробни свойства и може да деактивира добрите бактерии, които искате да запазите. Използването на органична натурална захар е един от вариантите, с които няма да сгрешите.

За приготвянето на воден кефир трябва да си осигурите зърната на воден кефир, съд за ферментация - препоръчват се стъклени буркани.
Не е подходящо използването на метални съдове и прибори.
За съхранение на готовия воден кефир ще са ви необходими стъклени контейнери или буркани.

100 грама - 12 лв
ID: 139441273

Контакт с продавача

User avatar
Facebook connected icon

ДоброВеди- Handmade with Love

В OLX от май 2019 г.

Последно онлайн 23 април 2024 г.

xxx xxx xxx

Добавена 28 април 2024 г.

Воден кефир ( японски кристал)

12 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!