Съобщения
Добави обява
  1. Заглавна страница
  2. Дом и градина
  3. Храни, добавки, напитки
  4. Храни, добавки, напитки - Област Пловдив
  5. Храни, добавки, напитки - Пловдив
  6. Храни, добавки, напитки - Индустриална зона - Тракия
Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.
Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.
Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.
Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.
Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.
ПромотирайОбнови
  • Частна

  • Доставката се поема от: купувача

  • Състояние: ново

Описание

Продавам патешка мас-за производство на закуски,баници,за фритиурници за пьржени картофи-предлага се в разфасовки по 10л- 65лв. или цена за литър -6,50лв.
При поръчка над 100л -цената е 600лв.

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА 100 g Нето продукт:

Енергийна стойност

353 kJ/ 84 kcal

Мазнини



5,2 g

от които наситени мастни киселини

0,1 g

Въглехидрати



14,5 g

от които захари



1,9 g

Белтъчини



5,2 g

Готвенето с патешка мазнина е хит в много страни като САЩ, Великобритания и Швейцария. Има дори изградени вериги ресторанти, които предлагат доста разнообразно меню, включващо ястия, приготвени с нея.

Направена е съпоставка между хранителните вещества в патешкото месо и другите видове меса и се оказва, че то е много по-полезно. В него се съдържа четири пъти повече желязо, отколкото в останалите меса и от 3-10 пъти повече витамин А.

Той спомага за запазването на очите, носа и устната кухина и за това хората, които използват често компютър или са изложени ежедневно на изгорелите газове от превозните средства, поемането на витамин А е задължително. В патешкото месо се съдържат и големи количества витамин В1 и В2.
Мас

Патешката мазнина съдържа по-високи нива на ненаситени мастни киселини спрямо останалите видове животински мазнини. Те действат на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола. Недостатъчният прием на ненаситени мастни киселини може да доведе до заболяване на сърцето, мозъка, артериите и кръвоносните съдове, също така до умствена изостаналост при децата и деменция при възрастните.

Освен това има едно голямо предимство при производството на патешкото месо и ключът е патешката мазнина. Точката на топене на патешката мас е само 14 градуса по Целзий, много по-ниска от температурата на човешкото тяло, докато при свинското и пилешкото месо тя е съответно 45.38 и 37 градуса.

Поради този факт тя много по-лесно се разгражда от човешкия организъм, преработва се бързо и бързо се отделя, което намалява риска от затлъстяване. Това влияе и на вкусовите и качества, защото по-ниската точка на топене прави патешкото месо вкусно дори сервирано студено.

Цели патици около 3,5 до 4,5кг на цена 20лв.
ID: 111426211

Контакт с продавача

Facebook connected icon

0877775937

В OLX от юни 2016 г.

Последно онлайн 30 април 2024 г.

xxx xxx xxx

Добавена 28 април 2024 г.

Висококачествена патешка мас от свободно отгледани животни.

65 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!