Съвременната кулинария познава безброй много техники на готвене, но има една, която заслужава особено внимание. Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид), е сравнително нова техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати. Готвенето при ниска температура става най-добре в диапазона 50°C - 68°C.
Във вакуум се готвят често по-жилави меса, за да се разгради колагенът и да се превърне в желатин. Преди да се вакуумира,продуктът се почиства много добре. Особено подходящ за Продължителността на готвене и температурата зависят от естеството на самия продукт, но температурата винаги е от 50°C до 68°C.
При работата с вакуум е важно да се знае, че в момента, в който се прекратява термичната обработка, пликът трябва веднага да се потопи във вода с лед, за да спре процесът на готвене. Приложението на вакуум е повсеместно, но особено подходящо е закетеринг фирмите. Продуктите се вакуумират, оставят се за около 12 часа на температура от 58°C-60°C , охлаждат се и непосредствено преди сервирането се затоплят, като едва след това се разопаковат.
Технически характеристики:
Корпус от неръждаема стомана
Позволява точно готвене( до 0.5ºC разлика)
Ефективна циркулация на водата
Светещ LED дисплей за:
-избрана температура
- текуща температура
Таймер
Точен електронен контрол на температурата до 99ºC
10 литра капацитет
Лесно почистване
Мощност: 800 W.
Захранване: 230 V / 50 Hz.
Тегло: 3.5 кг.
Външни размери (Ш х Д х В): 38 х 22 х 22 см.
Размери на вътрешната камера (Ш х Д х В): 30 х 22 х 15 см.
ГАРАНЦИЯ 12 МЕСЕЦА
Уреда е нов със или без транспортен дефект. Като дефекта може да включва лека драскотина, нарушена опаковка или липсващо упътване на Български език.Това по никакъв начин не нарушава функционалността на уреда. Внос от Германия.