Съобщения
Добави обява
  1. Заглавна страница
  2. Електроника
  3. Домакински уреди
  4. Други
  5. Други - Област София-град
  6. Други - София
  7. Други - Гоце Делчев
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano
ПромотирайОбнови
  • Частна

  • Доставката се поема от: купувача

  • Състояние: ново

Описание

Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano .
1.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА

Революционен дизайн и модерен външен вид.
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).

2.ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО

1. Подготовка на уреда:

Внимателно измийте купата от неръждаема стомана и капака към нея с топла вода и се убедете, че няма замърсявания, които може да компрометират процеса на заквасване. Желателно е добре да бъдат измити и хигиенизирани всички други съдове, с които бора- вите, както и ръцете.

Внимавайте да не намокрите корпуса на уреда!

2. Избор на суровини и закваски

За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено пастьоризирано прясно мляко от магазина, както и соево мляко). За закваска може да използвате:

1 капсула Пробиотик Максимус (отворете 1 капсула и изсипете съдъжанието без обвивката в прясното мляко);
закваска за кисело мляко (според инструкцията);
от вече направено кисело мляко, или висококачествено кисело мляко от магазина, натурално без добавки (50 гр кисело мляко / на 1 литър прясно мляко).

3.Приготвяне на кисело или пробиотично мляко

Сварете 1л мляко (над 90° )
Охладете млякото до 40-45° (ако нямате термометър, можете с пръст да тествате, трябва да е горещо, но търпима температура за пръста)
Отлейте около 50-100 мл от прясното мляко в малък съд и добавете избраната закваска.
Разбъркайте добре до пълно разтваряне и смесете със свареното и охладено вече до 40-45° мляко.
Изсипете съдържанието в купата на уреда и затворете добре с малкия капак, след което поставете купата с млякото в уреда и затворете и с големия капак. Двата капака трябва да се държат затворени през цялото време на приготвяне, за да се предотврати замърсява- не.
Включете уреда в захранването и той започва веднага да работи.
Времето за заквасване обикновено е между 7 и 12 часа.

4.Изключете уреда от контакта, след като мине времето на заквасване.

Извадете купата с вече готовото мляко и поставете в хладилник (заедно с малкия капак, без да разбърквате).

3.СЪХРАНЕНИЕ

Можете да консумирате готовото кисело мляко, след като са минали поне 4-5 часа в хладилника. Препоръчваме да го консумирате в рамките на 3 дни от приготвянето му, за да се насладите на максималната активност на пробиотичните бактерии. Млякото е годно за употреба и съхранение до 10 дни в хладилник.
ID: 126368284

Контакт с продавача

Янева

В OLX от октомври 2018 г.

Последно онлайн 15 април 2024 г.

Добавена 06 април 2024 г.

Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano

30 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!