Съобщения
Добави обява
  1. Заглавна страница
  2. Електроника
  3. Домакински уреди
  4. Други
  5. Други - Област София-град
  6. Други - София
  7. Други - Овча купел
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко
ПромотирайОбнови
  • Частна

  • Доставката се поема от: купувача, лично предаване

  • Състояние: ново

  • OLX Доставка

Описание

Лесен и безопасен за употреба, този уред служи за приготвяне на домашно кисело и пробиотично мляко.

Киселото мляко е една от най-използваните здравословни храни от българите и от други народи на балканския полуостров. Хилядолетната традиция е свързана с изключителните ползи от приема на този продукт, главно свързани с наличието на полезни пробиотични култури, които оказват благотворно влияние върху стомашно-чревния тракт и общия имунитет. Редица проучвания доказват връзката между употребата на качествено кисело мляко и забавяне процесите на стареене и удължаване на живота при хората. Днес ползите са му още по-големи, предвид масовата употреба на антибиотици, които унищожават полезната микрофлора в човешкия организъм.

Макар да е малко известно, има разлика между обикновеното и пробиотичното кисело мляко. Докато и двата вида съдържат т. нар. стартерни култури (предизвикващи начало на закваската), то при пробиотичното мляко се съдържат и други полезни щамове, които остават активни до края на срока на годност на пробиотичното мляко, като по този начин значително повишават неговата биологична сила и активност. Приготвянето на домашно кисело мляко с използване на капсула Dr. Nature Пробиотик Максимус дава 100% гаранция за получаване на пробиотично кисело мляко с максимална биологична активност и фантастични качество и вкус.

1.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА

Революционен дизайн и модерен външен вид.
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).

2.ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО

1. Подготовка на уреда:

Внимателно измийте купата от неръждаема стомана и капака към нея с топла вода и се убедете, че няма замърсявания, които може да компрометират процеса на заквасване. Желателно е добре да бъдат измити и хигиенизирани всички други съдове, с които бора- вите, както и ръцете.

Внимавайте да не намокрите корпуса на уреда!

2. Избор на суровини и закваски

За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено пастьоризирано прясно мляко от магазина, както и соево мляко). За закваска може да използвате:

1 капсула Пробиотик Максимус (отворете 1 капсула и изсипете съдъжанието без обвивката в прясното мляко);
закваска за кисело мляко (според инструкцията);
от вече направено кисело мляко, или висококачествено кисело мляко от магазина, натурално без добавки (50 гр кисело мляко / на 1 литър прясно мляко).
3.Приготвяне на кисело или пробиотично мляко
Сварете 1л мляко (над 90° )
Охладете млякото до 40-45° (ако нямате термометър, можете с пръст да тествате, трябва да е горещо, но търпима температура за пръста)
Отлейте около 50-100 мл от прясното мляко в малък съд и добавете избраната закваска.
Разбъркайте добре до пълно разтваряне и смесете със свареното и охладено вече до 40-45° мляко.
Изсипете съдържанието в купата на уреда и затворете добре с малкия капак, след което поставете купата с млякото в уреда и затворете и с големия капак. Двата капака трябва да се държат затворени през цялото време на приготвяне, за да се предотврати замърсява- не.
Включете уреда в захранването и той започва веднага да работи.
Времето за заквасване обикновено е между 7 и 12 часа.
4.Изключете уреда от контакта, след като мине времето на заквасване.
Извадете купата с вече готовото мляко и поставете в хладилник (заедно с малкия капак, без да разбърквате).

3.СЪХРАНЕНИЕ

Можете да консумирате готовото кисело мляко, след като са минали поне 4-5 часа в хладилника. Препоръчваме да го консумирате в рамките на 3 дни от приготвянето му, за да се насладите на максималната активност на пробиотичните бактерии. Млякото е годно за употреба и съхранение до 10 дни в хладилник.

Забележка:

А. След като се подкваси, киселото мляко трябва да е млечно бяло или светло жълто, да няма големи шупли, неприятна миризма и вкус. Ако подквасеното мляко не е гладко и има мехурчета и плесени, то е замърсено от различни бактерии и е негодно за консумация.

Б. Ако млякото е оставено да ферментира за по-дълъг период от време, е нормално да отдели бяло-жълта кисела течност (цвик), която е богата на млечна киселина и витамин B. Цвикът може да се пие самостоятелно или да се разбърка заедно с млякото.

В. Степента на ферментация оказва влияние пряко на вкуса на киселото мляко, затова се препоръчва времето на приготвяне да се контролира в рамките на 7-8ч през лятото и 10- 12ч през зимата (ако помещението е хладно).

Г. Ако след тези 12 часа уредът не бъде изключен, е възможно млякото да има по-кисел вкус и да се появи кисела течност (цвик).

Д. След като се охлади добре млякото, можете да го преместите в друг съд с капак.

Е. Ако след процеса на приготвяне 7-12 часа, млякото не се е подквасило и няма по него плесени и неприятна миризма и вкус, можете да го охладите и да го консумирате през следващите 2-3 дни като млечно-кисела напитка. Най-честите причини за това са нека- чествено прясно мляко, неправилна температура при заквасването или замърсяване на съда.

Ж. Ако използвате за закваска кисело мляко, можете максимум до 3 пъти последователно да използвате старото кисело мляко, като закваска, поради израждане на бактериите.

3.СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:

Преди да използвате уреда проверете дали работното напрежение на уреда съответ- ства на мрежовото напрежение.
Не използвайте уреда в близост до запалими предмети.
Не пипайте щепсела с мокри ръце поради опасност от токов удар.
Тялото на уреда не трябва да се мокри и почиства с вода.
Уредът не може да се разглобява и частите му не могат да се ремонтират самостоятелно.
Не използвайте уреда на нестабилни, мокри или други повърхности, които са в близост до източници на топлина, тъй като това би го повредило.
Съхранявайте уреда на недостъпно за деца място.
5. ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА
След употреба, уредът трябва да се изключи от захранването и да се почисти след като се охлади.
Редовно почиствайте уреда след всяка употреба, за да избегнете появата на неприятни миризми.
Не почиствайте уреда с разредители, агресивни почистващи препарати и абразиви.
Не мокрете корпуса на уреда. Използвайте мека навлажнена кърпа.
Не мийте в съдомиялна купата и капаците на уреда.
Ако продуктът не се използва дълго време, го сложете в транспортната му опаковка и го съхранете на сухо и проветриво място до следващата му употреба.

КОМПЛЕКТАЦИЯ:

Капак – 1 бр.
Купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Капак на купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Корпус на уред за кисело мляко – 1 бр.
Захранващ кабел – 1 бр.
ID: 138936277

Контакт с продавача

Мартин

В OLX от ноември 2017 г.

Последно онлайн 26 април 2024 г.

Добавена 20 април 2024 г.

Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко

49.40 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!