Навигиране до основното съдържание
Чат

Нотификации

Добави обява
Разработване на системи за самоконтрол HACCP и ТД за хранителни обекти
Разработване на системи за самоконтрол HACCP и ТД за хранителни обекти
Разработване на системи за самоконтрол HACCP и ТД за хранителни обекти
ПромотирайОбнови

Частна

Описание

Цялостно разработване на системи за самоконтрол /HACCP/ за нуждите на:
- Ресторанти
- Заведения за хранене
- Хранителни магазини
- Вендинг машини, предлагащи хранителни продукти

Системата и технологичната документация (ТД) могат да бъдат разработвани от разстояние и в рамките на цялата страна. Разработването се извършва от специалист в областта на хранителните технологии с магистърска степен по специалността "Контрол и безопасност на храни от животински произход" и докторска степен по направление 5. Технически науки, 5.12. Хранителни технологии, с необходимите компетенции за обхвата по цялостно и комплексно разработване на системи за безопасност /HACCP/ и технологична документация /ТД/, включващи:
- Микробна безопасност на хранителни продукти;
- Микробиология на храните;
- Хранително законодателство;
- Биохимия на храните;
- Химична безопасност на храни;
- Системи за управление на качеството на храните (HACCP, ISO, IFS и др.)
- Системи за управление на беозпасността на храните;
- Одит на системите за управление на качеството и безопасността на храните;
- Сензорен анализ на хранителни продукти.

Системите се разработват индивидуално, прецизно и с внимание. Обучението за воденето им също е включено. То се осъществява детайлно, за да осигури на клиента спокойно, целево и рационално водене на цялостната документация.
Разработването на системата включва:

I.ПРОГРАМИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ДОБРИ ТЪРГОВСКИ ПРАКТИКИ И ДОБРИ ХИГИЕННИ ПРАКТИКИ
ПРОГРАМА 1. Сгради, помещения и технологично оборудване
ПРОГРАМА 2. Приемане на суровини, храни и опаковъчни материали
ПРОГРАМА 3. Съхранение на храни
ПРОГРАМА 4. Поддържане на хигиенното състояние на обекта
ПРОГРАМА 5. Технологична обработка на храните
ПРОГРАМА 6. Лична хигиена на персонала
ПРОГРАМА 7. Обучение на персонала
ПРОГРАМА 8. Контрол на вредителите
ПРОГРАМА 9. Странични животински продукти (СЖП)
ПРОГРАМА 10. Изтегляне на готова продукция
ПРОГРАМА 11. Мониторинг на вода, повърхности и хранителен продукт

II. ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА

III. ВОДЕНЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЯ

IV. РАЗРАБОТВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЯ
Разработване на технологична документация (ТД) към вече действащи системи за безопасност (или интегрирани към нова система). Разработването на всяко ТД включва:
1. Определение на технологичната документация;
2. Технически изисквания за получаването на хранителния продукт (съобразени със спецификата на технологията)
3. Органолептични, физикохимични и микробиологични показатели на хранителния продукт (съобразно изискванията за качество и безопасност, на които той трябва да отговаря);
4. Правила за вземане на проби и методи на изпитване;
5. Описание на технологичния процес с последователно предсатвяне на производсвтените етапи и процеси, факторите и условията за тяхното извършване;
6. Опаковане на продукта и транспорт;
7. Производствен контрол;
8. Документация.

V. РАЗРАБОТВАНЕ НА КУЛТУРА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
- Компонентът е ново изискване на ЕС, което трябва да е интегрирано в системите по безопасност на храни;
- Индивидуално разработване спрямо спецификите на обекта.
Разработването и интегрирането на системите в обекта (както и на технологичната документация- ТД) включва:
- Предоставяне на хартиен източник на разработената система и/или ТД;
- Предоставяне на електронен източник на системата и/или ТД;
- Подробна консултация за цялостното водене на документацията, съобразно спецификите на обекта.
ID: 121294221

Контакт с продавача

Димитър Димитров

В OLX от юли 2014 г.

Последно онлайн 10 август 2025 г.

xxx xxx xxx

Добавена 22 август 2025 г.

Разработване на системи за самоконтрол HACCP и ТД за хранителни обекти

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!