Частна
Описание
Цялостно разработване на системи за самоконтрол /HACCP/ за нуждите на:
- Ресторанти
- Заведения за хранене
- Хранителни магазини
- Вендинг машини, предлагащи хранителни продукти
Разработването на системата включва:
I.ПРОГРАМИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ДОБРИ ТЪРГОВСКИ ПРАКТИКИ И ДОБРИ ХИГИЕННИ ПРАКТИКИ
ПРОГРАМА 1. Сгради, помещения и технологично оборудване
ПРОГРАМА 2. Приемане на суровини, храни и опаковъчни материали
ПРОГРАМА 3. Съхранение на храни
ПРОГРАМА 4. Поддържане на хигиенното състояние на обекта
ПРОГРАМА 5. Технологична обработка на храните
ПРОГРАМА 6. Лична хигиена на персонала
ПРОГРАМА 7. Обучение на персонала
ПРОГРАМА 8. Контрол на вредителите
ПРОГРАМА 9. Странични животински продукти (СЖП)
ПРОГРАМА 10. Изтегляне на готова продукция
ПРОГРАМА 11. Мониторинг на вода, повърхности и хранителен продукт
II. ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА
III. ВОДЕНЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЯ
IV. РАЗРАБОТВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЯ
Разработване на технологична документация (ТД) към вече действащи системи за безопасност (или интегрирани към нова система). Разработването на всяко ТД включва:
1. Определение на технологичната документация;
2. Технически изисквания за получаването на хранителния продукт (съобразени със спецификата на технологията)
3. Органолептични, физикохимични и микробиологични показатели на хранителния продукт (съобразно изискванията за качество и безопасност, на които той трябва да отговаря);
4. Правила за вземане на проби и методи на изпитване;
5. Описание на технологичния процес с последователно предсатвяне на производсвтените етапи и процеси, факторите и условията за тяхното извършване;
6. Опаковане на продукта и транспорт;
7. Производствен контрол;
8. Документация.
V. РАЗРАБОТВАНЕ НА КУЛТУРА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
- Компонентът е ново изискване на ЕС, което трябва да е интегрирано в системите по безопасност на храни;
- Индивидуално разработване спрямо спецификите на обекта.
Разработването и интегрирането на системите в обекта (както и на технологичната документация- ТД) включва:
- Предоставяне на хартиен източник на разработената система и/или ТД;
- Предоставяне на електронен източник на системата и/или ТД;
- Подробна консултация за цялостното водене на документацията, съобразно спецификите на обекта.
Системата и технологичната документация (ТД) могат да бъдат разработвани от разстояние и в рамките на цялата страна. Разработването се извършва от специалист в областта на хранителните технологии с магистърска степен по специалността "Контрол и безопасност на храни от животински произход" и докторска степен по направление 5. Технически науки, 5.12. Хранителни технологии.
- Ресторанти
- Заведения за хранене
- Хранителни магазини
- Вендинг машини, предлагащи хранителни продукти
Разработването на системата включва:
I.ПРОГРАМИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ДОБРИ ТЪРГОВСКИ ПРАКТИКИ И ДОБРИ ХИГИЕННИ ПРАКТИКИ
ПРОГРАМА 1. Сгради, помещения и технологично оборудване
ПРОГРАМА 2. Приемане на суровини, храни и опаковъчни материали
ПРОГРАМА 3. Съхранение на храни
ПРОГРАМА 4. Поддържане на хигиенното състояние на обекта
ПРОГРАМА 5. Технологична обработка на храните
ПРОГРАМА 6. Лична хигиена на персонала
ПРОГРАМА 7. Обучение на персонала
ПРОГРАМА 8. Контрол на вредителите
ПРОГРАМА 9. Странични животински продукти (СЖП)
ПРОГРАМА 10. Изтегляне на готова продукция
ПРОГРАМА 11. Мониторинг на вода, повърхности и хранителен продукт
II. ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА
III. ВОДЕНЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЯ
IV. РАЗРАБОТВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЯ
Разработване на технологична документация (ТД) към вече действащи системи за безопасност (или интегрирани към нова система). Разработването на всяко ТД включва:
1. Определение на технологичната документация;
2. Технически изисквания за получаването на хранителния продукт (съобразени със спецификата на технологията)
3. Органолептични, физикохимични и микробиологични показатели на хранителния продукт (съобразно изискванията за качество и безопасност, на които той трябва да отговаря);
4. Правила за вземане на проби и методи на изпитване;
5. Описание на технологичния процес с последователно предсатвяне на производсвтените етапи и процеси, факторите и условията за тяхното извършване;
6. Опаковане на продукта и транспорт;
7. Производствен контрол;
8. Документация.
V. РАЗРАБОТВАНЕ НА КУЛТУРА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
- Компонентът е ново изискване на ЕС, което трябва да е интегрирано в системите по безопасност на храни;
- Индивидуално разработване спрямо спецификите на обекта.
Разработването и интегрирането на системите в обекта (както и на технологичната документация- ТД) включва:
- Предоставяне на хартиен източник на разработената система и/или ТД;
- Предоставяне на електронен източник на системата и/или ТД;
- Подробна консултация за цялостното водене на документацията, съобразно спецификите на обекта.
Системата и технологичната документация (ТД) могат да бъдат разработвани от разстояние и в рамките на цялата страна. Разработването се извършва от специалист в областта на хранителните технологии с магистърска степен по специалността "Контрол и безопасност на храни от животински произход" и докторска степен по направление 5. Технически науки, 5.12. Хранителни технологии.
ID: 121294221
Контакт с продавача
xxx xxx xxx
Добавена 02 май 2025 г.
Разработване на системи за самоконтрол HACCP и ТД за хранителни обекти
Потребител
Локация