Бизнес
Доставката се поема от: купувача
Състояние: ново
OLX Доставка
Описание
Професионален рефрактометър за вино (Висок клас) - измерване на захари (Brix) и предполагаем алкохолен градус (Vol). Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C.
Вижте разликите между нисък и висок клас тук.
Забележка: Този рефрактометър за захар от висок клас измерва захарност и ПРЕДПОЛАГАЕМ алкохолен градус на базата на измерената захар. Той НЕ може да измерва реален алкохолен градус на вече готови спиртни напитки като, вино и ракия.
Този рефрактометър осигурява по-висока точност на измерването и е специално проектиран да работи със захарни течности, като например плодови и зеленчукови сокове, безалкохолни напитки, шара и др.
Рефрактометърът служи да помогне на потребителя да следи моментния процент на концентрация на захар в храни и напитки, както и е особено практичен за хората, занимаващи се с винопроизводство, събиране, преработка и бутилиране на напитки. Лесно можете да проверите за зрялостта на плодовете или да тествате концентрацията на захар в храни и напитки, за да се гарантира качеството на продукта.
Уредът е изработен от качествени материали, които му гарантират голям период на експлоатация.
ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК PH метър за измерване киселиността на виното. Защо е важно да се контролира?
Измерването и контрола на рН на виното е важно, защото неговата стойност се отразява на качеството на продукта по отношение на вкус, цвят, окисляване и устойчивост.
Оптималното рН на плодовия сок преди процеса на ферментация е между 2.9 - 4.0.
При вината с високо рН вероятността от размножаване на различни бактерии е много по-голяма.
Всяко рН над 4,0 указва, че виното ще се развали бързо и е химически нестабилно. Ниските стойности на рН запазват свежестта на виното за по-дълъг период, в това число първоначалния цвят и аромат.
Оптималният pH за вино е между 3,0 и 3,8. В този интервал, много микроорганизми (включително много оцетни бактерии) ще им бъде много трудно да се развият. Можете да коригирате pH като добавите винена киселина или лимонова киселина, ако е необходимо.
За белите вина оптималното рН е между 3.00 - 3.30, а за червеното вино - 3.40-3.50.
Характеристики:
Измерване обхват:
Захарност: 0-40% Brix
Предполагаем алкохолен градус: 0-25% Vol
Минимално разделение:
Захарност: 0.2% Brix
Предполагаем алкохолен градус: 0.2% Vol
Точност:
Захарност: ± 0.2% Brix
Предполагаем алкохолен градус: ± 0.2% Vol
Референтна температура: 20 °C
Температурна компенсация (ATC): 10 ~ 30 °С
Съдържание на опаковката:
1 х Рефрактометър за захар с АТС
1 x PH метър
2 х Пипетки
1 х Метална отвертка за калибриране
1 х Бутилка с дестилирана вода
1 x Кърпичка за почистване
1 х Описание за работа на български език
1 х Пластмасова кутия
1 х Луксозна хартиена кутия
Вижте разликите между нисък и висок клас тук.
Забележка: Този рефрактометър за захар от висок клас измерва захарност и ПРЕДПОЛАГАЕМ алкохолен градус на базата на измерената захар. Той НЕ може да измерва реален алкохолен градус на вече готови спиртни напитки като, вино и ракия.
Този рефрактометър осигурява по-висока точност на измерването и е специално проектиран да работи със захарни течности, като например плодови и зеленчукови сокове, безалкохолни напитки, шара и др.
Рефрактометърът служи да помогне на потребителя да следи моментния процент на концентрация на захар в храни и напитки, както и е особено практичен за хората, занимаващи се с винопроизводство, събиране, преработка и бутилиране на напитки. Лесно можете да проверите за зрялостта на плодовете или да тествате концентрацията на захар в храни и напитки, за да се гарантира качеството на продукта.
Уредът е изработен от качествени материали, които му гарантират голям период на експлоатация.
ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК PH метър за измерване киселиността на виното. Защо е важно да се контролира?
Измерването и контрола на рН на виното е важно, защото неговата стойност се отразява на качеството на продукта по отношение на вкус, цвят, окисляване и устойчивост.
Оптималното рН на плодовия сок преди процеса на ферментация е между 2.9 - 4.0.
При вината с високо рН вероятността от размножаване на различни бактерии е много по-голяма.
Всяко рН над 4,0 указва, че виното ще се развали бързо и е химически нестабилно. Ниските стойности на рН запазват свежестта на виното за по-дълъг период, в това число първоначалния цвят и аромат.
Оптималният pH за вино е между 3,0 и 3,8. В този интервал, много микроорганизми (включително много оцетни бактерии) ще им бъде много трудно да се развият. Можете да коригирате pH като добавите винена киселина или лимонова киселина, ако е необходимо.
За белите вина оптималното рН е между 3.00 - 3.30, а за червеното вино - 3.40-3.50.
Характеристики:
Измерване обхват:
Захарност: 0-40% Brix
Предполагаем алкохолен градус: 0-25% Vol
Минимално разделение:
Захарност: 0.2% Brix
Предполагаем алкохолен градус: 0.2% Vol
Точност:
Захарност: ± 0.2% Brix
Предполагаем алкохолен градус: ± 0.2% Vol
Референтна температура: 20 °C
Температурна компенсация (ATC): 10 ~ 30 °С
Съдържание на опаковката:
1 х Рефрактометър за захар с АТС
1 x PH метър
2 х Пипетки
1 х Метална отвертка за калибриране
1 х Бутилка с дестилирана вода
1 x Кърпичка за почистване
1 х Описание за работа на български език
1 х Пластмасова кутия
1 х Луксозна хартиена кутия
ID: 145292103
Контакт с продавача
xxx xxx xxx
Добавена 05 септември 2025 г.
Професионален захаромер и предполагаем алк градус с подарък PH метър
75 лв.
Локация
За този потребител