Съобщения
  1. Заглавна страница
  2. Екскурзии, почивки
  3. В чужбина
  4. В чужбина - Област Русе
  5. В чужбина - Русе
  6. В чужбина - Център
Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.
Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.
Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.
Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.
Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.
Добавена 25 ноември 2021 г.

Предколеден Шопинг в Одрин 18.12 – 19.12.2021 г.

104 лв

ПромотирайОбнови
  • Бизнес

Описание

Прекрасните Коледни и Новогодишни празници наближават, а Вие все още не сте напазарували подаръци за най-близките и любими хора? Не се безпокойте, а се запишете за нашата двудневна предколедна шопинг автобусна екскурзия до Одрин. Инфлацията се покачва, а лирата се понижава. Ще посетим едни от най- известните молове, аутлети, търговии и пазари! Ще имате възможност освен традиционните сапуни и прахове за пране да закупите маркови стоки на Пиер Карден и Поло на достъпни и изключително ниски цени!

Програма:
Първи ден: Отпътуване в 04:00 ч. сутринта от „Дома на културата“за Одрин по маршрут: Русе – Разград-Търговище – Одрин. Преминаване на българо-турската граница. Пристигане в Одрин преди обед – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Отправяме се към Margi Outlet, който е удобно разположен на главния път на града, лесно достъпен от магистралата. Има поне 30 магазина, като най-интересният със сигурност е U.S. Polo. Дрехите са на доста по-ниски цени сравнено с U.S. Polo в България. За съпоставка, чифт дънки в турското U.S. Polo е между 50 и 100 лв, а в българското е поне 200 лв. Освен U.S. Polo Assassin, има магазини Adidas, Levis, Jack and Jones, LC Waikiki. Не свързано с дрехи, има различни магазини за домашни потреби, обувки, злато, козметика и т.н, както и няколко ресторанта където да хапнете евтино.
Свободно време за посещение на Синия пазар, който се намира точно зад Margi Outlet. Микс между Илиянци в София и Руския пазар в Пловдив. От там се пазаруват предимно плодове и зеленчуци, а в средата на пазара се намират маслини и турски сладки.
Отпътуване към Мол Ераста, който е на 4 етажа, и можете да намерите всичко – стоки за дома и бита, храна, техника, костюми. Пълен е с различни турски марки за дрехи и костюми, но има и някои известни и у нас, като например U.S. Polo Assassin & Pierre Cardin. Хранителният магазин Migros е много зареден и евтин, и част от промоциите ги пише директно на български език. Обикновено хранителни стоки се купуват именно от Migros. Ако сте решили да купувате злато, можете да се доверите на някой от по-добре познатите в България Altinbas в Ераста мол или Acar Gold в Марги аутлет. Можете да проверите в MÜCEVHERAT или някой от другите магазини за злато в покрития пазар Алипаша. Към септември 2021, цената на 24-каратовото злато в Одрин е 480-500 лири. Цената на 14-каратовото злато в Одрин е 280-290 лири.
Настаняване в хотел 3* в централната част на Одрин. Свободно време за пазар и разходка из града, където са покритите пазари. Ако тръгнете на лов за сувенири, то точно до хотела се намира Алипаша, покрит пазар в центъра на Одрин, където можете да намерите най-вече джунджурии и сувенири. Има много сергии за турски сладки, както и магазини за дрехи, аксесоари и злато. Нощувка.

Втори ден: Закуска в хотела. На шопинг в търговиите, коите се намират на улица Mezarlik. Въпреки, че са практически на пътя, има много места за паркиране. Тук се продават евтино сапуни, прах за пране и всякакви препарати за дома.След като приключим с последните покупки се отправяме към Русе, но по път ще посетим два туристически обекта: Джамията Селимие и Българската църква „Свети Георги“.
Джамията Селимие е най-голямата джамия в Турция, която е построена на хълм в центъра на града от прочутият турски архитект Мимар Санан в класически османски стил и по нареждане на султан Селим II (1569-1575г). Джамията Селимие е пример за художествен гении и технологични възможности.

Според легендата, мястото на което днес се извисява прочутата Селимие джамия, е било на еврейка, отглеждала лалета... Тя дълго време отказвала да продаде земята си за строеж на джамията, защото е имала много редки видове лалета... Но след поредния отказ, за една нощ, всичките й цветя увехнали. Жената приела това като знак от аллах и решила да продаде земята си, за да бъде построена най-голямата в джамия в Турция. Джамията е имала 1000 прозореца, но в последствие единият от тях е зазидан, и така остават 999 прозореца. Джамията Селимие е с най-високите минарета в Турция – 70,9м и грандиозен купол – по-голям от купола на Св.София в Истанбул. Белият мрамор на портала и контрастира с градежа на стените от тухли и камък. Вътрешността е украсена с калиграфски изписани цитати от корана. На входа на най-голямата джамия на жените ще дадат скърпа с която трябва да се загърнете. Ще трябва и да събуете обувките си, което е общоприето във всички джамии в Турция.
Който е влизал или не желае да влезе в джамията ще има свободно време за разходка и шопинг около джамията, където има магазини за кожени изделия и якета.
„Свети Георги“ е българска православна църква, разположена в североизточната част на град Одрин, в старата българска махла. Църквата е просторна, трикорабна базилика с висок таван, облицован с дърво, а стените са украсени с икони. Основите на храма са положени на 23 април 1880 година и е изграден още същата година. Построена е със съдействието на тогавашния валия на Одрин Рауф паша и с разрешението на султан Абдул Хамид II. Реуф паша, който е близък приятел на управляващия екзархийската Одринска епархия епископ Синесий Стовийски, дава спорната още от руската окупация църква „Света Троица“ на гръцката община, но същевременно отпуска 400 лири за построяване на българска църква. Църквата е изградена на площ от 320 m² в стил, характерен за българското късно Възраждане. През 2004 година е реставрирана и открита. На втория й етаж може да откриете библиотека с български книги.

Тръгване ( преход 330 км) около 15:00 ч към гр. Русе. Пристигане в 21:00 ч.

ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРАВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА.
Цена:
104 лв. на човек в двойна стая при минимум 40 души;
114 лв. при минимум 30 души;
124 лв. на човек при минимум 17 души;

С тръгване от Разград и Търговище: Отстъпка от 5 лв. на човек
Цената включва:
- Транспорт с автобус
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в централната част на Одрин
- Безплатен wi-fi на разположение на гостите в хотела
- Водач от Лиямар Травел по време на пътуването

Цената не включва:
- Обед и вечеря
- входните такси в туристическите обекти;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“с покритие 2000 евро за лица до 65 г. - 2 лв. на ден
- доплащане за мед. застраховка за лица между 66 и 70 г. – 2 лв., между 71 и 75 г. – 4 лв. и между 76 – 80 г. – 8 лв.; над 80 г. – 10 лв.
ID: 128704642

Потребител

Лилия Манолова

В OLX от октомври 2013 г.
Последно онлайн 30 ноември 2021 г.

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!

OLX.plOLX.roOLX.ua