Съобщения
  1. Заглавна страница
  2. Дом и градина
  3. Храни, добавки, напитки
  4. Храни, добавки, напитки - Област Кърджали
  5. Храни, добавки, напитки - Македонци
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...
Добавена 17 септември 2022 г.

ORP Метър Тестер Обхват ±1999mV Измерващ Течности Вода...

59.98 лв

ПромотирайОбнови
  • Бизнес

  • Доставката се поема от: купувача

  • Състояние: ново

  • OLX Доставка

Описание

ОРП-метър – Това е уред служещ за измерване на окислително-възстановителния потенциал на течностите: води и слаби водни разтвори на соли, киселини и основи.

Основните процеси, които осигуряват жизнената дейност, са окислително -възстановителните реакции. Енергията, която се отделя в резултат на тези реакции, се използва за поддържане на хомеостазата - относително динамично постоянство на състава и свойствата на вътрешните среди — и регенерация на клетките на организма. По време на тези реакции се променя електрическият потенциал на веществата: едно вещество отдава своите електрони и се окислява, получавайки положителен заряд, друго приема електрони и, зареждайки се отрицателно, се възстановява. Разликата в електрическия потенциал между тях е окислително - възстановителният потенциал (ОРП).

ОРП, който се нарича още редокс-потенциал, показва степента на активност на електроните в окислително-възстановителните реакции. Най – висока окислителна способност има кислородът, а възстановителна — водородът.

В природната вода стойността на ОРП се колебае от -400 до +700 мВ, което се определя от цялата съвкупност от протичащите в нея окислителни и възстановителни процеси. ОРП на всички видове питейна вода винаги е повече от нула, обикновено в границите от +100 до +400 мВ.

ОРП на вътрешната среда в човешкия организъм винаги е по–малък от нула, т. е. има отрицателна стойност, която обикновено е в интервала от -100 до -200 мВ. Разликата между ОРП на вътрешната среда на организма на човека и питейната вода означава, че активността на електроните на вътрешната среда е много по – висока от тази на електроните в питейната вода.Ако постъпващата в организма течност има ОРП, близък до ОРП на вътрешната среда в човешкия организъм, електрическата енергия на клетъчната мембрана (жизнената енергия на организма) не се изразходва за коригиране на активността на електроните на тази течност, а се усвоява веднага, защото има биологична съвместимост по този параметър. Ако течността, която постъпва в организма има по - висока отрицателна стойност на ОРП, отколкото ОРП на вътрешната среда в организма, тя използва неговата енергия, която е необходима на клетките като енергиен запас за антиоксидантната защита от неблагоприятното влияние на външната среда.

Алкалната вода е вода наситена с електрони. Всъщност, водата е алкална поради отрицателния заряд на съдържащите се в нея свободни електрони. Понеже тази вода е готова да отдаде своите електрони, тя е заредена с енергия, която дарява на живите организми заедно с електроните. Такава вода е с отрицателно ORP, осигурява безопасен източник на свободни електрони и блокира окислителния потенциал на свободните радикали. С други думи тя е мощен антиоксидант, по-силен от всякакви хранителни добавки. Понеже водата за кратко време е способна да достигне до всички клетки в тялото, алкалната вода, с голямо количество свободни електрони, се явява много бързодействащ антиоксидант.

Киселата вода е наситена с положително заредени протони. Тази вода е с положително ORP. Привличането между отрицателно заредените електрони и положително заредените протони е в основа на процеса на взаимното неутрализиране между киселини и основи.

Чешмяната вода е с положително ORP между +400mV и +1,250mV, което означава, че е способна да отнема електрони и да окислява други молекули. Казано по-просто, чешмяната вода е вода, която отнема енергия от човешкия организъм. Такива са и всичките подсладени, газирани напитки.

Алкалната вода, която се произвежда от йонизатори за вода, съдържа голямо количество отрицателни ОН йони, които имат един свободен електрон. Това прави алкалната вода много мощен антиоксидант. Допълнителна полза от реакцията между свободни радикали и ОН отрицателни йони е отделянето на кислород, което зарежда организма с голямо количество енергия. Ползите от пиенето на алкална вода са многобройни. Повече може да прочетете в темата: Алкална, жива вода - 10 причини да я пием всеки ден.

Техническа Спецификация:
Обхват на измерване: от -1999mV до +1999mV
Точност:± 5mV
Разделителна способност: 1 mV
Работна температура: от 0 до +50 градуса по Целзий
Дисплей: 4-цифров LCD
Калибриране: Ръчно чрез отвертка (включена в комплекта)
Ползва Батерии: 4×1.5V (AG13) (са включени в комплекта)
Размери: 18.8 * 3.5 * 3.5 мм
Тегло: 118 грама
Комплекта включва:
1 * ORP Метър Тестер с Обхват ±1999mV Измерващ Окислително-Възстановителния Потенциал на Течностите
1 * Кутия протектор
1 * Упътване на Английски език
1 * Упътване на Български език
1 * Отверка за калибриране
4 * Батерии ×1.5V (AG13)

Приложение: Басейни, лаборатории за водоснабдяване, аквакултура, болници и др.

Начин на употреба: 1. Свалете защитното капаче. 2. Докоснете ключа "ON / OFF" и включете захранването. 3. Поставете електрода в разтвора и го разклатете внимателно. След като стойността е стабилна, прочетете показаната стойност. 4. Докоснете бутона "HOLD", за да запазите текущата измерена стойност. Ако е необходимо отново да измервате, натиснете отново бутона "HOLD", за да освободите автоматично състоянието на задържане. 5. След употреба изключете уреда, изплакнете електрода с дестилирана вода и поставете защитния капак.

Забележка: 1: Над електрода е нормално да има бяла кристална сол. Това е нормално явление на ORP електрода. Само когато електродът е потопен в чиста вода, може да се разтвори и изчезне. 2: Реалната измерена стойност обикновено се отчита от няколко минути до 10 минути, моля изчакайте докато показанията станат постоянни и спрат да се менят. 3: Показваните стойности в ORP и въздуха имат случайни скокове, това е нормално явление. 4: След употреба, моля, изключете захранването, почистете електрода с чиста вода или дестилирана вода, използвайте кърпа или мека хартия, за да изсушите водата и поставете защитния капак.
ID: 130993813

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!