Частна
Доставката се поема от: купувача
Състояние: ново
Описание
Чисто нов, запечатан продукт със срок на годност до 21.05.2025
UMF - Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал.
100% чист и непастьоризиран мед от манука сертифициран UMF 20+ с произход Нова Зеландия.
Начин на употреба:
Ежедневно сутрин и вечер по 5 грама.
Внимание:
Не се препоръчва за деца под 12 месечна възраст.
Съхранение:
На сухо място, на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина.
Ако медът се втвърди, може да затоплите, за да омекне.
Опаковка: 225гр.
Произведено в: Нова Зеландия за: PA & SC Steens (UK and EU)Мед от Манука UMF 20+/MGO 550+ 340g
Steens honey е монофлорен чист и непастьоризиран мед от Манука с активно действие на естествен антибиотик.
Steens honey e монофлорен, чист и непастьоризиран мед от Манука с лечебни свойства и уникален вкус и се препоръчва от медицински лица поради своите изключителни качества.
Този продукт е част от естествения път на здравето. UMF 20+ действа при вътрешни болести по два начина: антибактериално и противогъбично. Съдържа и вещества с ефект на пробиотик, които нормализират чревната микрофлора.
Медът от Манука се приема неразреден по една лъжичка сутрин и вечер преди сън. Препоръчва се за консумация при хора, страдащи от автоимунни заболявания и резистентни към антибиотици и бактерии.
Manuka Steens е продукт, който съдържа високо количество метилглиоксал (MGO 830+) – активно вещество, което се среща в такива дози единствено в меда от Манука. То се бори с гъбички и бактерии, както и действа благотворно на имунитета и общото здраве на организма.
Богат е на лептосперин, както и на дихидроксиацетон. Две уникални сами по себе си вещества, които се срещат само и единствено в нектара на растението Манука. Дихидроксиацетона се преобразува в метилглиоксал (MGO)
MGO 830+/UMF 20+ може да се консумира всеки ден по 1 чаена лъжичка при:
- Храносмилателни проблеми, като колит и гастрит
- Киселини и рефлукс
- Болки в стомаха
- Подуване на корема
- Чревни бактериални инфекции, като Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори),
Escherichia coli (Ешерихия коли), Salmonella Typhimurium, Streptococcus faecalis (Стрептококос фекалис) и други
- Гъбични инфекции
- Кожни проблеми, като акне, екземи, псориазис, херпес
- Грижа за кожата (подходящ е за маски за лице)
- Слънчеви изгаряния
- Външни открити рани
- Препоръчва и за защита от разпространението на ракови клетки в организма. Според учените той може да ускори действието на прилаганата противоракова терапия и да намали част от нейните странични ефекти, в това число липса на апетит, главоболие, гадене, повръщане и други
Защо да изберете мед от Манука?
Медът от Манука е с доказано общо полезно действие за организма.
Той се различава от стотиците различни видове мед, тъй като се смята за най-мощният сред тях.
Отличава се с плътна консистенция и естествено сладък вкус.
Добива се в Нова Зеландия от пчели, които събират нектар от цветовете на чаено дърво наречено Манука.
Неговите лечебни качества са несравнимо по-добри от качествата на обикновения мед, поради това го наричат
"течното злато" и "суперхрана" – прозвища, абсолютно заслужени, имайки предвид невероятния му фармакологичен потенциал.
Защо медът от Манука е уникален?
Медът от Манука се отличава с три основни вещества:
- MGO (метилглиоксал)
Вещество, срещано в най-големи количества в меда от Манука, което се бори с гъбички и бактерии и отговаря за антимикробните качества на продукта.
- Лептосперин
Открива се само в нектара на растението Манука и в още няколко сродни растения.
- DHA (дихидроксиацетон)
Вещество, което е уникално за меда от Манука, и се преобразува в MGO.
Оригиналният Новозеландски мед от Манука притежава широк спектър ползи за здравето:
- Стимулира имунната система
- Оказва противовъзпалителни ефекти
- Ускорява възстановяването при простуда и грип
- Действа силно антисептично
- Потиска развитието на бактерии в червата
- Подобрява храносмилането
- Тонизира
Най-важното му предимство е, че притежава изключително мощна антибиотична активност и висока ефикасност срещу инфекции и техните усложнения.
Медът от Манука унищожава следните бактериални и гъбични микроорганизми:
- Escherichia coli (Ешерихия коли)
- Staphylococcus Aureos
- Citrobacter freundii
- Proteus Mirabilis
- Pseudomonas Aeruginosa
- Salmonella Typhimurium
- Streptococcus faecalis
- Streptococcus Pyogenes - Причинява болки в гърлото
- Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори) – Тази бактерия причинява повечето стомашни язви
- Methicillin - Резистентни Staphylococcus aureus (Стафилококови инфекции)
- Vanocomycin - Резистентни ентерококи (VRE)
Приложен локално, медът от Манука подпомага естественото лечение на кожни язви, рани, изгаряния и напукана кожа.
С какво Steens Honey е по-различен от другите продукти с Манука?
В Steens водеща страст при производството на мед е той да бъде истински, суров и непастьоризиран мед – обработва се минимално при естествени температури на кошера, използвайки собствена патентована технология за екстракция whole comb™.
Благодарение на тази уникална технология за екстракция се гарантира, че медът запазва всички качества на прясната пчелна пита, включително и на „пчелния хляб“ – бионаличен и богат на хранителни вещества протеин.
Тест за качество и оценка
Тестовете за оценка на UMF са за 4 маркера в меда от Манука, включително NPA и Leptosperin.
Медът от Манука на Steens е независимо тестван и сертифициран.
Медът от Манука е богат на цинк, калций, калий, желязо и витамини от група В. За разлика от повечето пчелни продукти, които в контакт с пряка светлина и топлина губят антибактериалните си качества, то при меда от Манука те се запазват.
UMF (Уникален Манука фактор) е сертификат, който гарантира наличието на трите основни вещества в меда, а именно: DHA, лептозин и MGO и установява антибактериалната ефективност на меда. Колкото по-висок е той, толкова по-благотворни са качествата на меда.
MGO e съединение с мощни антибактериални свойства, срещу което бактериите трудно развиват резистентност.
Колкото по-високо е съдържанието на MGO в меда, толкова по-силни са антибактериалните му свойства.
Този мед също така се класифицира като монофлорен мед от Манука според стандартите за износ на правителството на Нова Зеландия.
Хранителни стойности в 100 g
Енергийна стойност 1370 kJ
Калории 327 kcal
Мазнини 0,5 g
Наситени мазнини 0,1 g
Въглехидрати 80 g
Захари 78 g
Протеини 0,4 g
Сол 0,1 g
Защо медът от манука е рядък и скъп продукт:
Храстът Leptospermum scoparium цъфти само от две до шест седмици в годината и е чувствителен към средата, особено по отношение нивото на замърсяване на въздуха.
Ареалът на разпространение на Leptospermum scoparium е ограничен - среща се предимно в най-изолираните, трудни за достъп хълмове и гори със специфичен микроклимат.
Поради затруднения достъп до растенията, много често за процеса на събиране на меда се използват хеликоптери, необходими за транспортиране на кошерите от и до съответните места, което допълнително оскъпява крайния продукт.
UMF - Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал.
100% чист и непастьоризиран мед от манука сертифициран UMF 20+ с произход Нова Зеландия.
Начин на употреба:
Ежедневно сутрин и вечер по 5 грама.
Внимание:
Не се препоръчва за деца под 12 месечна възраст.
Съхранение:
На сухо място, на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина.
Ако медът се втвърди, може да затоплите, за да омекне.
Опаковка: 225гр.
Произведено в: Нова Зеландия за: PA & SC Steens (UK and EU)Мед от Манука UMF 20+/MGO 550+ 340g
Steens honey е монофлорен чист и непастьоризиран мед от Манука с активно действие на естествен антибиотик.
Steens honey e монофлорен, чист и непастьоризиран мед от Манука с лечебни свойства и уникален вкус и се препоръчва от медицински лица поради своите изключителни качества.
Този продукт е част от естествения път на здравето. UMF 20+ действа при вътрешни болести по два начина: антибактериално и противогъбично. Съдържа и вещества с ефект на пробиотик, които нормализират чревната микрофлора.
Медът от Манука се приема неразреден по една лъжичка сутрин и вечер преди сън. Препоръчва се за консумация при хора, страдащи от автоимунни заболявания и резистентни към антибиотици и бактерии.
Manuka Steens е продукт, който съдържа високо количество метилглиоксал (MGO 830+) – активно вещество, което се среща в такива дози единствено в меда от Манука. То се бори с гъбички и бактерии, както и действа благотворно на имунитета и общото здраве на организма.
Богат е на лептосперин, както и на дихидроксиацетон. Две уникални сами по себе си вещества, които се срещат само и единствено в нектара на растението Манука. Дихидроксиацетона се преобразува в метилглиоксал (MGO)
MGO 830+/UMF 20+ може да се консумира всеки ден по 1 чаена лъжичка при:
- Храносмилателни проблеми, като колит и гастрит
- Киселини и рефлукс
- Болки в стомаха
- Подуване на корема
- Чревни бактериални инфекции, като Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори),
Escherichia coli (Ешерихия коли), Salmonella Typhimurium, Streptococcus faecalis (Стрептококос фекалис) и други
- Гъбични инфекции
- Кожни проблеми, като акне, екземи, псориазис, херпес
- Грижа за кожата (подходящ е за маски за лице)
- Слънчеви изгаряния
- Външни открити рани
- Препоръчва и за защита от разпространението на ракови клетки в организма. Според учените той може да ускори действието на прилаганата противоракова терапия и да намали част от нейните странични ефекти, в това число липса на апетит, главоболие, гадене, повръщане и други
Защо да изберете мед от Манука?
Медът от Манука е с доказано общо полезно действие за организма.
Той се различава от стотиците различни видове мед, тъй като се смята за най-мощният сред тях.
Отличава се с плътна консистенция и естествено сладък вкус.
Добива се в Нова Зеландия от пчели, които събират нектар от цветовете на чаено дърво наречено Манука.
Неговите лечебни качества са несравнимо по-добри от качествата на обикновения мед, поради това го наричат
"течното злато" и "суперхрана" – прозвища, абсолютно заслужени, имайки предвид невероятния му фармакологичен потенциал.
Защо медът от Манука е уникален?
Медът от Манука се отличава с три основни вещества:
- MGO (метилглиоксал)
Вещество, срещано в най-големи количества в меда от Манука, което се бори с гъбички и бактерии и отговаря за антимикробните качества на продукта.
- Лептосперин
Открива се само в нектара на растението Манука и в още няколко сродни растения.
- DHA (дихидроксиацетон)
Вещество, което е уникално за меда от Манука, и се преобразува в MGO.
Оригиналният Новозеландски мед от Манука притежава широк спектър ползи за здравето:
- Стимулира имунната система
- Оказва противовъзпалителни ефекти
- Ускорява възстановяването при простуда и грип
- Действа силно антисептично
- Потиска развитието на бактерии в червата
- Подобрява храносмилането
- Тонизира
Най-важното му предимство е, че притежава изключително мощна антибиотична активност и висока ефикасност срещу инфекции и техните усложнения.
Медът от Манука унищожава следните бактериални и гъбични микроорганизми:
- Escherichia coli (Ешерихия коли)
- Staphylococcus Aureos
- Citrobacter freundii
- Proteus Mirabilis
- Pseudomonas Aeruginosa
- Salmonella Typhimurium
- Streptococcus faecalis
- Streptococcus Pyogenes - Причинява болки в гърлото
- Helicobacter Pylori (Хеликобактер пилори) – Тази бактерия причинява повечето стомашни язви
- Methicillin - Резистентни Staphylococcus aureus (Стафилококови инфекции)
- Vanocomycin - Резистентни ентерококи (VRE)
Приложен локално, медът от Манука подпомага естественото лечение на кожни язви, рани, изгаряния и напукана кожа.
С какво Steens Honey е по-различен от другите продукти с Манука?
В Steens водеща страст при производството на мед е той да бъде истински, суров и непастьоризиран мед – обработва се минимално при естествени температури на кошера, използвайки собствена патентована технология за екстракция whole comb™.
Благодарение на тази уникална технология за екстракция се гарантира, че медът запазва всички качества на прясната пчелна пита, включително и на „пчелния хляб“ – бионаличен и богат на хранителни вещества протеин.
Тест за качество и оценка
Тестовете за оценка на UMF са за 4 маркера в меда от Манука, включително NPA и Leptosperin.
Медът от Манука на Steens е независимо тестван и сертифициран.
Медът от Манука е богат на цинк, калций, калий, желязо и витамини от група В. За разлика от повечето пчелни продукти, които в контакт с пряка светлина и топлина губят антибактериалните си качества, то при меда от Манука те се запазват.
UMF (Уникален Манука фактор) е сертификат, който гарантира наличието на трите основни вещества в меда, а именно: DHA, лептозин и MGO и установява антибактериалната ефективност на меда. Колкото по-висок е той, толкова по-благотворни са качествата на меда.
MGO e съединение с мощни антибактериални свойства, срещу което бактериите трудно развиват резистентност.
Колкото по-високо е съдържанието на MGO в меда, толкова по-силни са антибактериалните му свойства.
Този мед също така се класифицира като монофлорен мед от Манука според стандартите за износ на правителството на Нова Зеландия.
Хранителни стойности в 100 g
Енергийна стойност 1370 kJ
Калории 327 kcal
Мазнини 0,5 g
Наситени мазнини 0,1 g
Въглехидрати 80 g
Захари 78 g
Протеини 0,4 g
Сол 0,1 g
Защо медът от манука е рядък и скъп продукт:
Храстът Leptospermum scoparium цъфти само от две до шест седмици в годината и е чувствителен към средата, особено по отношение нивото на замърсяване на въздуха.
Ареалът на разпространение на Leptospermum scoparium е ограничен - среща се предимно в най-изолираните, трудни за достъп хълмове и гори със специфичен микроклимат.
Поради затруднения достъп до растенията, много често за процеса на събиране на меда се използват хеликоптери, необходими за транспортиране на кошерите от и до съответните места, което допълнително оскъпява крайния продукт.
ID: 136907740
Контакт с продавача
Добавена 21 април 2024 г.
Манука мед на Steens 340гр. UMF 20+ (Уникален Манука Фактор) MGO 830+
169 лв.
Потребител
Локация