Навигиране до основното съдържание
Чат

Нотификации

Добави обява
Комбуча гъба за чай (Тибетска гъба)
ПромотирайОбнови

Частна

Доставката се поема от: купувача

Състояние: ново

Описание

Комбуча Гъба (култура) е колония от дрожди и полезни бактерии. Също се нарича SCOBY – Symbiotic Colony of Bacteria and Yeasts. Тя се храни със захар и чай. Създава естествен процес на ферментация, като превръща захарта в органични киселини и въглероден диоксид (затова се газира).

Гъбата Комбуча произвежда голямо разнообразие от съединения с детоксикиращ ефект.

Можете да приготвите домашна жива напитка сами. Първоначално сварявате 1.5 л чай. 3 литра чай можете да сложите, когато гъбата е вече по-голяма. Стартерният чай трябва да е 10% от количеството на добавения чай. Важно е да спазвате висока хигиена. Гъбата има свойството да се „самолекува”, но има редки случаи, когато се „разболява” и тогава мухлясва. Ако това се случи, изхвърлете веднага и гъбата и чая.

Освен напитка комбуча, можете да си правите и оцет комбуча.
Никога не сипвайте горещ чай, чаят трябва да е силен, зелен или черен, престоял най-малко 30 мин до час. Може и да ги разреждате с филтрирана вода (НЕХЛОРИРАНА, гъбата може да умре от хлора).
Слага се 6-7 гр. чай на 1 литър вода – 3-4 пакетчета чай.
60-70 гр. захар се слага на 1 литър – 5 супени лъжици, пълни. Няма значение каква захар.
Гъбата се държи на спокойствие, не се сменя мястото, не се пуска силна музика, не се слага на пряка слънчева светлина.
От време на време като сменяте течността – на 2-3 пъти след като гъбата направи комбуча, я миете, нежно, не на пряка струя, леко, фино.
Ако някой път не успеете да изпиете комбучата и престои по-дълго и ферментира силно, вече си имате оцет. Прецедете и го сложете в хладилника.
ID: 130968338

Контакт с продавача

User avatar
Facebook connected icon

Елена

В OLX от април 2013 г.

Последно онлайн 27 април 2025 г.

xxx xxx xxx

Добавена 03 април 2025 г.

Комбуча гъба за чай (Тибетска гъба)

5 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!