Частна
Доставката се поема от: купувача
Състояние: ново
Описание
Кефирът е ферментирала напитка, обикновено направена от краве или козе мляко. Като цяло, към млякото се добавят кефирени зърна, които представляват колонии от мая и млекни бактерии, наподобяващи карфиол на външен вид.
Само за около 24 часа микроорганизмите се размножават и ферментират захарите в млякото, превръщайки го в кефир.
След това зърната се отстраняват от течността, като могат да се използват отново в последствие.
Иначе казано, кефирът е напитката, а кефирените зърна е нещото, което се използва за създаването ?.
Кефирът произлиза от източна Европа и югозападна Азия. Името идва от турското 'кеиф', което означава 'да се чувстваш добре' след хранене.
Млечните бактерии превръщат лактозата в млечна киселина, затова и кефирът е леко кисел като йогурта - въпреки че е с по-рядка консистенция.
175 милилитра нискомаслен кефир съдържат:
- 4 грама протеини
- 10% от препоръчителния дневен прием калций
- 15% от ПДП фосфор
- 12% от ПДП витамин B12
- 10% от ПДП рибофлавин
- 3% от ПДП магнезий
- Немалко витамин D
Само за около 24 часа микроорганизмите се размножават и ферментират захарите в млякото, превръщайки го в кефир.
След това зърната се отстраняват от течността, като могат да се използват отново в последствие.
Иначе казано, кефирът е напитката, а кефирените зърна е нещото, което се използва за създаването ?.
Кефирът произлиза от източна Европа и югозападна Азия. Името идва от турското 'кеиф', което означава 'да се чувстваш добре' след хранене.
Млечните бактерии превръщат лактозата в млечна киселина, затова и кефирът е леко кисел като йогурта - въпреки че е с по-рядка консистенция.
175 милилитра нискомаслен кефир съдържат:
- 4 грама протеини
- 10% от препоръчителния дневен прием калций
- 15% от ПДП фосфор
- 12% от ПДП витамин B12
- 10% от ПДП рибофлавин
- 3% от ПДП магнезий
- Немалко витамин D
ID: 138838769
Контакт с продавача
xxx xxx xxx
Добавена Днес в 9:46
Кефирена гъба за направа на кефир
7 лв.
Потребител
Локация