Съобщения
  1. Заглавна страница
  2. Услуги
  3. Медицински, стоматологични
  4. Медицински, стоматологични - Област Кърджали
  5. Медицински, стоматологични - Македонци
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус
Добавена 29 август 2022 г.

Инфрачервено Лекуване на Ринит Плексит Болка Гръб Рамо Кръст Нос Синус

ПромотирайОбнови
  • Бизнес

Описание

Цена от 58.99 лв. за немарков модел: Sanitas SIL06

Цена от 69.98 лв. за марков модел: BEURER ІL11

За предпазни очила към лампа се доплащат + 9.98 лв.

Облекчаване на настинки и мускулно напрежение

Полезно за: болки в мускулите, простудни заболявания, хреми, бронхити, ревматизъм, ишиас, синузит и невралгии.

Повишава защитните сили на организма и устойчивостта му към инфекциозни, простудни и костно-ставни заболявания.

Подходящо за употреба в домашни условия.

Препоръчителната продължителност на лечението - макс. 12 минути (на разстояние от 80см или за по-близко разстояние, използвайте предпазни очила)

Чpeз инфpaчepвeнитe лъчи чoвeшĸoтo тялo ce зaгpявa, ĸpъвocнaбдявaнeтo ce yвeличaвa, a мeтaбoлитният oбopoт ce пoвишaвa. Taзи лaмпa нacъpчaвa тялoтo дa ce възcтaнoви и пo тoзи нaчин лeчeбнитe пpoцecи в ĸoнĸpeтнaтa oблacт ce пoдпoмaгaт. Moжe дa изпoлзвaтe тoзи пpoдyĸт нa Веurеr зa дoпълнитeлнo лeчeниe пpи нacтинĸи.

- Уcпoĸoявaщa тoплинa
- Πpи нacтинĸи и мycĸyлнo нaпpeжeниe
- 5 ъглoви нacтpoйĸи
- Meдицинcĸo издeлиe

Правилно и ефективно лечение с инфрачервена лампа

Като алтернатива на много физиотерапия, у дома можете ефективно да използвате лечението с инфрачервена лампа. Това наистина помага при много заболявания, включително - при лечение на ринит, болки в ставите и кожни заболявания. Но лечението трябва да се извърши, следвайки няколко правила.

В основата на лечението с инфрачервена лампа е топлинното излъчване, което, прониквайки в тъканта, стимулира метаболитните процеси в областта на отоплението. Освен това, притока на кръв се увеличава, тъй като кръвоносните съдове се разширяват под въздействието на топлина и се активира активността на левкоцитите и лимфоцитите. Тези три основни фактора осигуряват ефективно лечение на огнища на възпаление и намаляване на болковите синдроми.

При първата употреба на червена лампа е възможно краткотрайно влошаване на състоянието - болката може да се увеличи или общото здравословно състояние може леко да се влоши. Такава реакция на организма се дължи на факта, че инфрачервеното лъчение първоначално предизвиква спазъм на кръвоносните съдове, разположени в епидермиса и дермата.

Обикновено след 2 - 4 часа състоянието се връща към нормалното. А при втората употреба на лампата и по време на целия курс, състоянието на тялото се подобрява значително.

Продължителност на курса - 10 - 15 процедури. Продължителност на сесията - от 12 минути. Оптималното разстояние от нагрятата част на тялото до лампата е 20-30 см. Тя зависи от възрастта на пациента, състоянието на кожата и част от тялото.

При лечението на деца, за да се избегне термично изгаряне, оптималното разстояние е 30 см. При лечение на кожни заболявания при възрастни, това е същото разстояние, особено в случаите, когато лечението се извършва за дълголечещи рани, при акне, псориазис.

При лечението на болки в мускулите и ставите, ишиаса, рамото и лумбалните, разстоянието е 20-25 см. Не е необходимо да се насочва радиацията към голата част на тялото. За да се предотвратят изгаряния, процедурата се извършва най-добре чрез памучни дрехи.

Противопоказания за използването на инфрачервени лампи.

Използването на термично инфрачервено лъчение е противопоказано при гнойни процеси, при рак и туберкулоза, при бъбречна, белодробна и сърдечна недостатъчност, по време на бременност, при лечение на хормонални лекарства и имуномодулатори.

Индикации за използване на инфрачервени лампи.

За мускулни болки и спазми.

Топлинната радиация спомага за отпускане на мускулната тъкан, увеличава притока на кръв и снабдява мускулите с кислород и хранителни вещества. Усещането за топлина предизвиква усещане за комфорт. Постепенно мускулите се отпускат и болката намалява. Продължителността на сесията зависи от интензивността на болката и може да бъде от 15 до 20 минути.

С артрит и артроза.

При лечението на болки в ставите, инфрачервеното лъчение осигурява интензивен приток на кръв, намаляване на възпалителния процес поради активността на левкоцитите, елиминиране на токсините от тъканите. Загряването се извършва в рамките на 20 - 30 минути.

При остри респираторни инфекции и заболявания на ухото, носа и гърлото.

Най-често у дома, инфрачервена лампа се използва за лечение на тонзилит, отит и ринит при кашлица. Когато насочвате топлинни лъчи към незащитени зони на тялото, използвайте изключително внимание.

Разстоянието до лампата трябва да бъде най-малко 30 см, в зависимост от индивидуалното възприемане на температурния режим, който е предвиден в устройството. Различава се при различните модели, затова се консултирайте с продавача и внимателно прочетете инструкциите.

При затопляне на носа и скулите, очите трябва да бъдат затворени и идеално защитени с превръзка. Продължителността на сесията е 10-15 минути, но е по-добре да се започне от 5 минути.

Ако провеждате редовни курсове, състоящи се от 7 - 10 сеанса, с почивка от 5 - 7 дни, можете значително да подобрите състоянието на съдовете. Това ще помогне да се избегне хипертоничната криза и да се нормализира кръвното налягане.

Можете да загреете гърдите, като избягвате сърцето, ръцете, особено най-чувствителните, задната част на китката до лакътя, краката, тилната област. Продължителност на сесията - 10 - 15 минути.

За кожни проблеми.

При лечението на акне, както и преди извършване на козметични процедури, за да ги направят по-ефективни, продължителността на сесията е от 5 до 10 минути.

При лечението на целулита, като допълнение към цялостна програма, продължителността на сесиите е 10-15 минути за всяка проблемна област.

При лечение на рани, изгаряния, екзема, дерматит, псориазис, по време на рехабилитационния период след операцията, инфрачервеното лъчение може да се използва само след консултация с Вашия лекар.

Тя ще ви помогне да изберете правилното време за сесия и разстоянието до устройството.

Като цяло, инфрачервената лампа може да се счита за универсално устройство за домашно лечение. Основното нещо е да се прилага правилно, съгласно инструкциите, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на тялото и противопоказания.

Как за лечение на херпес - лекарства, народни средства и диета

Какви лекарства да използвате за лечение и профилактика на херпес, народни рецепти и специална диета, която ще помогне за намаляване на рецидивите на заболяването. Прочетете повече

Лекарствени билки за лечение на чревни заболявания

Какви билки, тинктури и тинктури могат ефективно да помогнат в лечението на синдрома на раздразнените черва, с диария, колит и ентероколит. Прочетете повече

Фитотерапия при лечение на щитовидната жлеза

Рецепти на лечебни растения и плодове, които се препоръчват за лечение на хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, дифузен зъб и йоден дефицит. Прочетете повече

Страници на уебсайтове в социалните мрежи - абонирайте се за нови статии

Червена Лампа И Лечение
Веднъж болни носове и уши се затопляха със синя лампа - в почти всяка домашна кутия за лекарства. Но не толкова отдавна се появи алтернатива - не синя, а червена лампа. Предлага се за затопляне на децата, които са наситени с чести настинки, остри респираторни инфекции, хрема, възпаление на ушите и възрастни с невралгия, ставни заболявания и др. Какво дава такова затопляне, нека да поговорим за това по-нататък.

Може ли светлината наистина да се излекува?

Светлинната терапия отдавна е включена в арсенала на надеждни физиотерапевтични агенти. Факт е, че някои светлинни спектри имат способността да проникнат в кожата, ускорявайки биохимичните процеси в тялото, по-специално възстановяване от настинки и вирусни заболявания и др.

Каква е разликата между червената и синята светлина?

Червената светлина има различна биологична активност. Тя прониква по-дълбоко в тъканта, защото има дълга светлинна вълна. Освен това, той не се абсорбира от хемоглобина като синьо, но увеличава активността на левкоцитите и лимфоцитите. Това обяснява изразеното противовъзпалително и имуномодулиращо действие на червената светлина.

В допълнение, във физиотерапията се използва инфрачервена светлина, която прониква още по-дълбоко в тъканите на тялото, като има по-изразен термичен ефект. А повишаването на температурата в тъканите само с няколко десети от степен повишава производството на интерферон и следователно допринася за увеличаване на защитните свойства на организма. С червени и инфрачервени лампи можете да затопляте дълбоко белите дробове, бронхите и ставите.

Загряването с червена светлина също има аналгетични и разрешителни ефекти при различни възпалителни процеси, невралгия и мускулни болки. Следователно, тези светлинни инсталации се използват по-често в стаите за третиране. Има и преносими устройства, които могат да се използват у дома.

Освен това този метод е безвреден и екологичен. Въпреки това, трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако има сърдечна недостатъчност, хипертония, повишена функция на щитовидната жлеза, неоплазми.
ID: 129144693

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!