Съобщения
  1. Заглавна страница
  2. Животни
  3. Стоки за животни
  4. Стоки за животни - Област Плевен
  5. Стоки за животни - Плевен
  6. Стоки за животни - Широк център
Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл
Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл
Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл
Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл
Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл
Добавена 15 януари 2022 г.

Енрофлоксин 15,50 или 150 mg-антимикробно действие за кучета,котки,гъл

13 лв

ПромотирайОбнови
  • Бизнес

  • Доставката се поема от: купувача, лично предаване

  • Състояние: ново

Описание

Активна субстанция : Enrofloxacin hydrochloride 15, 50, и 150 mg иексципиенти: лактоза,микрокристална целулоза , повидон, магнезиев стеарат и колоидален силициев диоксид.

Лекарствена форма и опаковка
ENROFLOXIN 15 mg : 100 броя таблетки в блистерна форма поставени в картонена кутия
ENROFLOXIN 50 mg : 30 броя таблетки - 13 лв
ENROFLOXIN 150 mg : 30 броя таблетки - 20 лв
Терапевтични показания

За лечение на стомашночревни, дихателни, урогенитални, ушни и раневи инфекции, пиодермии, простатит, артрити, остеомиелити при кучета и котки; на колибактериози, салмонелози, микоплазмози, стафилокози, пастьорелози, пситакози и други бактериални инфекции при пойни, екзотични ,ловни птици , декоративни гълъби , гризачи ( декоративни зайци , хамстери, морски свинчета ) и други животни, които не подлежат на консумация от хора.Енрофлоксацин хидрохлоридът е синтетичен химиотерапевтик от групата на флуорохинолоните и е предназначен само за ветеринарна употреба.Има широк спектър на антимикробно действие срещу Грам-отрицателните и Грам-положителните бактерии и микроплазми. Действа бактерицидно в много ниски концентрации чрез инхибиране активността на бактериалната ДНК - Гираза( субединица А на топоизомераза ІІ ) Резистентност към Енрофлоксацина се изгражда бавно и е от хромозомен тип – не е плазмид - медиирана. Проявява продължителен постантибиотичен ефект. Резорбира се бързо и високостепенно от храносмилателния канал и се разпределя във всички органи, тъкани и течности на организма .Метаболизира се слабо и се излъчва предимно с урината и жлъчния секрет.Липсва кръстосана резистентност с химиотерапевтиците от останалите химични групи. Не проявявя кумулативни свойства.
Противопоказания
Да не се прилага при бременни и лактиращи кучки и котки, както и на млади растящи кучета под осем (8) месеца при малките породи, под дванадесет (12) месеца за средните и под осемнадесет (18) месеца при едрите породи кучета; да не се дава на пъдпъдъци чиито яйца подлежат на консумация от хора.
Нежелани странични реакции
Рядко се наблюдават кожни обриви, храносмилателни разстройства ( повдигане , повръщане, диарии ) , нервни прояви ( сомнолентност, безпокойство ). Най сериозното усложнение са ерозивните артропатии при растящите животни.

Предозиране
Лекарственият продукт е много добре поносим При многократно предозиране са възможни диарии в следствие дисбактериози в храносмилателния канал. В такива случаи се преустановява по нататъшното прилагане на Енрофлоксин таблетки. Специални антидоти няма.

Лекарствени или други форми на взаимодействие
Не се прилага едновременно с хлорамфеникола, макролидовите и тетрациклиновите антибиотици и рифамицините. Продуктите , съдържащи магнезиеви и алуминиеви съидинения , затрудняват резорбцията на Енрофлоксацин хидрохлорида от храносмилателния канал.

Видове животни за които е предназначен ВМП

Кучета и котки, декоративни гълъби, ловни птици, които не подлежат на консумация от хора (яребици, кеклици, пъдпъдъци, фазани), екзотични птици ( папагали, канарчета, орли и др . ), за гризачи (декоративни зайци морски свинчета, хамстери, плъхове, мишки)

Специални предпазни мерки за прилагащите лекарствения продукт на животните:

Не се изискват.

Дозировка за всеки вид животно , метод и начин на приложение:
Прилага се орално и индивидуално за всеки вид животно в следните дози:
За кучета и котки – по 5 mg / kg m. еднократно дневно или по 2,5 mg /kgm. два пъти дневно за 3 – 5 дни ( таблетките от 15 mg са за малки кучета и котки ) ; за гълъби – по 4,5 – 15 mg /kgm., 1 – 2 пъти дневно за 5 – 7 дни ( по-високите дози и по продължително приложение са при салмонелоза и тежки дихателни инфекции ) ; за ловни птици , които не подлежат на консумация от страна на хората ( яребици, кеклици, пъдпъдъци, фазани )

- по 10 mg /kgm за 5 дни ; екзотични птици

( папагали, канарчета, орли и др . ) – по 10 mg /kgm. 5 – 10 дни ; за гризачи ( декоративни зайци морски свинчета, хамстери, плъхове,

мишки ) – по 5 mg/kgm. два пъти дневно за 5 – 7 дни.
ID: 123151912

Потребител

Facebook connected icon

Тихомир

В OLX от януари 2013 г.
Последно онлайн днес в 13:21

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!

OLX.plOLX.roOLX.ua