Съобщения
Добави обява
  1. Заглавна страница
  2. Дом и градина
  3. Храни, добавки, напитки
  4. Храни, добавки, напитки - Област София-град
  5. Храни, добавки, напитки - София
  6. Храни, добавки, напитки - 7-ми 11-ти километър
Чаена гъба Комбуча
Чаена гъба Комбуча
Чаена гъба Комбуча
ПромотирайОбнови
  • Частна

  • Доставката се поема от: купувача

  • Състояние: ново

  • OLX Доставка

Описание

Продавам Чаена Гъба Комбуча!
Ферментиралата жива напитка е нещо, което не се вижда всеки ден. На пръв поглед, Комбуча е гъделичкаща смесица от вкусове като ябълков сайдер и шампанско, но не е същата като тях. Изходният продукт на гъбата SCOBY е кисела пробиотична и с лечебен потенциал напитка. И да – най-хубавото е, че можете сами да си приготвяте домашна Комбуча по ваш вкус.

Преди известно време разгледахме историята на гъбата чудо и ви разказахме най-любопитните детайли за нея. Още по-интересен е фактът, че тя се е претворила с наша помощ в екзотичните вкусове Комбуча лайф – класик, джинджър, папая, бъз, арония, роза и мента.

Знаете ли какво е Комбуча
Честно казано, все по-малко хора не знаят какво представлява. И това е така, защото тя е сензация и децата също я обожават. С домашна Комбуча може да изненадате гости и приятели много приятно, защото тя е нещо различно, оригинално и най-важното – напълно здравословно решение за всички.

Силата на приготвената домашна Комбуча се крие в различни свойства и съставки като пробиотици и дрожди, витамини от В група, ензимите папаин и бромелаин и няколко органични киселини. С тяхна помощ се подсилват храносмилателните процеси и усвояването на хранителни вещества.

Най-общо казано, SCOBY се развива в определени условия, при които се храни със захар и чай. След като реши, че ѝ е достатъчно и не иска повече да бъде гъба, тя се превръща в жива пробиотична напитка, богата на ензими и органични киселини. А, да не забравяме и полезните бактерии и дрожди – те я правят още по-магическа, отколкото е!

Как да си направим вкусна домашна Комбуча
Не е изключително голяма философия да си приготвите домашна Комбуча, но все пак има няколко основни неща, за които трябва да се внимава.

Без да искате, може лесно да замърсите гъбата, когато я приготвяте, а това не ѝ харесва. Не е добре да използвате метален съд, защото металът си взаимодейства с киселините. И я съхранявайте на топло спокойно място – при по-висока температура, процесът на ферментация се ускорява и обратно.

Всички хитринки за приготвяне на домашна Комбуча, която може да овкусявате по днешните рецепти, споделихме с вас в тази статия.

И сега да видим какви варианти на домашна Комбуча може да си приготвяте сами.

Очарователни рецепти за домашна Комбуча
Джинджър-манго домашна Комбуча

Съставките са:

1 купичка от прясно или замразено манго
Парче обелен джиндифил
Инструкции за приготвяне на сочна домашна Комбуча:

Поставете размразеното манго и джинджъра в блендер или кухненски робот. След като ги смесите достатъчно добре, изсипете ги във форма за лед и замразете до твърдо състояние. Две кубченца са около ¼ чаша от плодово пюре.

След като сте приготвили своята неароматизирана домашна Комбуча и ферментирането е приключило, преместете я в буркан около 1 кг вместимост и добавете 2 кубченца от пюрето. Затворете съда и оставете да ферментира още 1 до 3 дни, в зависимост от това колко по-силен искате да е вкуса на пюрето. Останалите замразени кубчета може да използвате отново за следващо приготвяне.

По подобен начин се прави и втората рецепта за овкусена боровинково-малинова домашна Комбуча.
Съставките са:

Чаша пресни или замразени боровинки
Чаша пресни или замразени малини
По желание – може да добавите 2 с.л. чиа семена
Инструкции за приготвяне:

В малка тенджера загрявате плодовете на средна температура, докато пуснат соковете си. След това ги смилате в блендер, изсипвате сместа във форма за лед и оставяте да замръзне. Отново 2 кубчета са ¼ чаша пюрето.

Прехвърляте готовата домашна Комбуча в голям стъклен буркан и добавяте две кубченца от замразеното пюре и оставяте да ферментира около 1-3 дни. Когато прецените, че е готово, може да добавите семената чиа, след което да разбъркате за финал.

Лимон и джинджифил са звездите в следващата превъзходна домашна Комбуча!

Съставките са:

1 ч.л. нарязан или настърган джинджифил
Сок от ½ лимон
½ ч.л. захар, но може да се използва и мед или кленов сироп
2 чаши чай домашна Комбуча
Добавяте първите три съставки в съд с капак около 500 мл, допълвате комбуча, като оставяте наполовина празно пространство. След това затваряте и разклащате внимателно, докато се разтвори захарта. Оставяте да престои 3-7 дни според това колко по-силно изразени искате да са вкусовете.

Когато мине определеното време, премествате съда в хладилника. Внимавайте при отварянето, за да не разлеете готовата благоуханна домашна Комбуча. За всеки случай може да филтрирате парченца джинджър, ако има такива.

Сервирайте и консумирайте охладена вашата ароматна домашна Комбуча!
ID: 136477289

Контакт с продавача

Юри Атанасов

В OLX от август 2015 г.

Последно онлайн 28 април 2024 г.

xxx xxx xxx

Добавена 19 април 2024 г.

Чаена гъба Комбуча

20 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!