Бизнес
Доставката се поема от: купувача
Състояние: използвано
OLX Доставка
Описание
При желание - ще изпратя допълнително снимки и информация.
1. Asian. Fabulous Recipes Full of Far Eastern Flavour [15ЛВ]
Добре запазена, голям формат, меки корици, 64 страници, английски език.
Книгата представя 40 традиционни ястия от Тайланд, Индонезия, Малайзия, Индия, Пакистан и Филипините. Всяка рецепта включва снимки на желания краен резултат, продукти и стъпки за приготвяне, както и полезни съвети, любопитни факти и алтернативи за някои продукти, ако основните не са налични.
2. Thai & Chinese. Quick and Easy, Proven Recipes [14лв]
Сравнително добре запазена, компактен формат, меки корици, 384 страници, английски език.
Много подробен справочник на тайландската и китайската кухня, представящ обща информация за тяхната история, специфика, основни елементи и техники, заедно с над 170 класически рецепти, всяка от тях - с илюстративен материал, продукти и стъпка по стъпка съвети за приготвяне, и желан краен резултат.
3. South-East Asian Cookery [15лв]
An Authentic Taste of The Orient
Добре запазена, меки корици, 256 страници, английски език.
Авторът Сали Морис представя техниките, вкусовете и тънкостите на югоизточноазиатската кухня, една от най-деликатните и изискани кухни в света, до които се е докоснала. Обхващайки кулинарните стилове на Малайзия, Сингапур, Бирма, Тайланд, Камбоджа и Виетнам, тя представя изкушаващо разнообразие от лесни за изпълнение рецепти от всеки отделен регион.
4. Classic Essential Curries [13лв]
Добре запазена, меки корици, 64 страници, английски език.
Колекция от рецепти за къри от Индия, Тайланд, Малайзия, Мианмар и Индонезия, допълнени с няколко техни западни вариации, използващи къри на прах и къри пасти. Дадени са нужните продукти, време и начин за приготвяне (предварителна подготовка и време за готвене), специфика на отделните ястия и начини за съхранение.
5. Classic Indian Cooking [15лв]
Добре запазена, твърди корици, 80 страници, английски език.
Богато илюстрирана книгата представя 30 класически индийски рецепти, които може да приготвите сами у дома. От традиционното къри Lamb Biriani, до огнени ястия като Vindaloo Curry. Някои от тях са познати имена за повечето хора, други са малко известни извън Индия. Всяка от рецептите включва нужни продукти, начин на приготвяне и снимка на желания краен продукт. Отделна част от книгата е посветена на историята и развитието на индийската кухня, както и наръчник за вкусовете и различните приложения на широк набор от подправки.
6. Creepy Crawly Cuisine. The Gourmet Guide to Edible Insects [15лв]
Добре запазена, меки корици, 150 страници, английски език.
Понякога нужните протеини не е нужно да бъдат търсени в супермаркета - те се намират в градината зад дома. Неслучайно насекомите са основна храна за много култури по света, както заради вкусовите си качества, така и заради полезните вещества.
Книгата съдържа обща информация за различните ядливи насекоми, как да подберем правилните, как да ги съхраняваме, задно с 50 рецепти за приготвянето им - стъпка по стъпка, нужни продукти, подкрепени с илюстративен материал.
7. The World Encyclopedia of Fish and Shellfish [20лв]
Добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Богато илюстриран и много информативен източник на информация за кулинарните особености, свързани с риби, миди и ракообразни. Включва илюстрации за различните видове, както и начините за обработка и използване в различни рецепти, стъпки за приготвяне, хранителни стойности, начини за съхранение и много друга информация.
От скариди и сьомга, до стриди и риба тон, от супи и ордьоври до основни ястия, както за ежедневно хранене, така и за специални поводи.
8. French Cooking. The Great Traditional Recipes [17лв]
Отлично запазена, голям формат, меки корици, 127 страници, английски език.
Богата на информация и илюстрации книга, представяща най-доброто от традиционната френска кухня. Разделена на типове ястия, книгата включва описание на нужните продукти, стъпки при приготвяне, оптимален брой ястия спрямо използвания грамаж продукти, време и трудност на приготвяне, хранителни стойности, снимки на етапите от приготвянето и готовия продукт, както и изображения от местности, където конкретно ястие е популярно.
9. Salsas, Relishes and Dips [15лв]
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 96 страници, английски език.
Справочник с 50 лесни за приготвяне рецепти, придружени с над 300 снимки, които показват нужните продукти, стъпките за изпълнение и желания краен резултат - визуално и вкусово.
10. The Mexican Cookbook [17лв]
The practical guide to preparing and cooking delicious Mexican meals.
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 224 страници, английски език.
Това е оригиналната фюжън кухня - съчетанието от различни кулинарни традиции и начини на хранене. Каква е историята и традициите на мексиканската кухня, кои са основните продукти в нея, нужна ли е специална посуда за приготвянето им - всичко това е представено в началото на книгата. Следват подробно описани голям брой рецепти, от супи и предястия, до основни ястия и десерти - начини на приготвяне, нужни продукти и стъпка по стъпка съвети за изпълнение, подкрепени с много снимки.
11. Super Salads [13лв]
Добре запазена, меки корици, 64 страници, английски език.
Една богато илюстрирана колекция от 40 идеи за салати - като стартери, предястия или основни ястия, включващи съчетания с риба, месо, вегетариански и т.н. Включваща визуално представяне на желания краен резултат, списък с нужни продукти и стъпки за приготвяне. В допълнение, има полезни съвети като например кои сирена могат да бъдат използвани като заместител, когато основият вид в рецептата не е наличен.
12. Food and Drink. Complete Cookery Know How Plus Over 100 Essential Recipes [20лв]
Добре запазена, голям формат, твърди корици, 288 страници, английски език.
Food and Drink е най-дълго задържалото се телевизионно шоу. То стартира през 1982ра година. Триста епизода, 1000 рецепти и 1500 вина по-късно, авторите събират в този справочник най-доброто от шоуто, свързано с готвене, хранене и напитки. Това е не просто една книга с рецепти, това е наръчник за здравословно хранене, начини за приготвяне и консервиране на храна, дегустация на вина, оптимален избор на диета спрямо лични предпочитания и цели, добри варианти за съчетание на храна и напитки, любопитни истории и дори таблици за пресмятане на грамажи от метрични към имперски единици.
13. Appetizers, Starters & First Courses [15лв]
Добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Книгата съдържа над 170 рецепти, представени в текст и над 600 илюстрации, на дребни хапки, сосове, леки предястия, стартери и основни първи ястия. Всяка рецепта включва нужните продукти и грамажи за оптимален брой порции, начини за приготвяне стъпка по стъпка, както и полезни съвети, любопитна информация и желан краен резултат - на вкус и визуално.
14. Barbecue, Salads for Summer [15лв]
Много добре запазена, голяма на размер и тегло, твърди корици, 256 страници, английски език.
Колекция от над 120 рецепти за барбекю и салати, които могат да бъдат приготвени в домашни условия. Всяка от тях е представена подробно с нужните продукти, начини на приготвяне и желан краен резултат - визуално и на вкус.
15. Muffins and Small Cakes [15лв]
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 64 страници, английски език.
В текст и снимки са представени 30 рецепти за мъфини и други малки сладкиши - нужните продукти, начините на приготвяне и желания краен резултат, визуално и на вкус.
16. Party Food Bible [13лв]
Mного добре запазена, меки корици, 258 страници, английски език.
Успешното празненство има много компоненти, но един от тях без съмнение е подходящият избор на храни и напитки. Това е фокусът на тази книга, тя е наръчник за това как да подберем типа храна и напитки спрямо типа събитие, време от годината и брой хора. Тя включва над 140 рецепти - от парти хапки и коктейлни предястия, до основни ястия, алтернативи за вегетарианци, както и сладки, десертни изкушения. Как да планираме приготвянето им, какви количества са ни нужни спрямо гостите, как да сервираме готовите продукти и как да ги комбинираме с различни напитки. Това са само част от полезните съвети, които книгата съдържа, заедно с голям брой илюстрации.
17. Naturellement fait maison [11лв]
Много добре запазени, компактен формат, твърди корици, общо 192 страници, френски език.
Четирите книжки представят рецепти в снимки и текст, разпределени тематично по следния начин:
1. Autour d'un café
Бисквити, курабийки и други сладкиши, които да поднесем на масата с кафето.
2. Simple et bonne
Лесни за приготвяне и визуално атрактивни ястия - от супи и основни до десерти.
3. De grand-mère
Рецептите на баба - класически рецепти за сладки изкушения. Кекс, пай, торти и т.н.
4. Confitures Maison
Рецепти за приготвяне на домашни сладка.
1. Asian. Fabulous Recipes Full of Far Eastern Flavour [15ЛВ]
Добре запазена, голям формат, меки корици, 64 страници, английски език.
Книгата представя 40 традиционни ястия от Тайланд, Индонезия, Малайзия, Индия, Пакистан и Филипините. Всяка рецепта включва снимки на желания краен резултат, продукти и стъпки за приготвяне, както и полезни съвети, любопитни факти и алтернативи за някои продукти, ако основните не са налични.
2. Thai & Chinese. Quick and Easy, Proven Recipes [14лв]
Сравнително добре запазена, компактен формат, меки корици, 384 страници, английски език.
Много подробен справочник на тайландската и китайската кухня, представящ обща информация за тяхната история, специфика, основни елементи и техники, заедно с над 170 класически рецепти, всяка от тях - с илюстративен материал, продукти и стъпка по стъпка съвети за приготвяне, и желан краен резултат.
3. South-East Asian Cookery [15лв]
An Authentic Taste of The Orient
Добре запазена, меки корици, 256 страници, английски език.
Авторът Сали Морис представя техниките, вкусовете и тънкостите на югоизточноазиатската кухня, една от най-деликатните и изискани кухни в света, до които се е докоснала. Обхващайки кулинарните стилове на Малайзия, Сингапур, Бирма, Тайланд, Камбоджа и Виетнам, тя представя изкушаващо разнообразие от лесни за изпълнение рецепти от всеки отделен регион.
4. Classic Essential Curries [13лв]
Добре запазена, меки корици, 64 страници, английски език.
Колекция от рецепти за къри от Индия, Тайланд, Малайзия, Мианмар и Индонезия, допълнени с няколко техни западни вариации, използващи къри на прах и къри пасти. Дадени са нужните продукти, време и начин за приготвяне (предварителна подготовка и време за готвене), специфика на отделните ястия и начини за съхранение.
5. Classic Indian Cooking [15лв]
Добре запазена, твърди корици, 80 страници, английски език.
Богато илюстрирана книгата представя 30 класически индийски рецепти, които може да приготвите сами у дома. От традиционното къри Lamb Biriani, до огнени ястия като Vindaloo Curry. Някои от тях са познати имена за повечето хора, други са малко известни извън Индия. Всяка от рецептите включва нужни продукти, начин на приготвяне и снимка на желания краен продукт. Отделна част от книгата е посветена на историята и развитието на индийската кухня, както и наръчник за вкусовете и различните приложения на широк набор от подправки.
6. Creepy Crawly Cuisine. The Gourmet Guide to Edible Insects [15лв]
Добре запазена, меки корици, 150 страници, английски език.
Понякога нужните протеини не е нужно да бъдат търсени в супермаркета - те се намират в градината зад дома. Неслучайно насекомите са основна храна за много култури по света, както заради вкусовите си качества, така и заради полезните вещества.
Книгата съдържа обща информация за различните ядливи насекоми, как да подберем правилните, как да ги съхраняваме, задно с 50 рецепти за приготвянето им - стъпка по стъпка, нужни продукти, подкрепени с илюстративен материал.
7. The World Encyclopedia of Fish and Shellfish [20лв]
Добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Богато илюстриран и много информативен източник на информация за кулинарните особености, свързани с риби, миди и ракообразни. Включва илюстрации за различните видове, както и начините за обработка и използване в различни рецепти, стъпки за приготвяне, хранителни стойности, начини за съхранение и много друга информация.
От скариди и сьомга, до стриди и риба тон, от супи и ордьоври до основни ястия, както за ежедневно хранене, така и за специални поводи.
8. French Cooking. The Great Traditional Recipes [17лв]
Отлично запазена, голям формат, меки корици, 127 страници, английски език.
Богата на информация и илюстрации книга, представяща най-доброто от традиционната френска кухня. Разделена на типове ястия, книгата включва описание на нужните продукти, стъпки при приготвяне, оптимален брой ястия спрямо използвания грамаж продукти, време и трудност на приготвяне, хранителни стойности, снимки на етапите от приготвянето и готовия продукт, както и изображения от местности, където конкретно ястие е популярно.
9. Salsas, Relishes and Dips [15лв]
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 96 страници, английски език.
Справочник с 50 лесни за приготвяне рецепти, придружени с над 300 снимки, които показват нужните продукти, стъпките за изпълнение и желания краен резултат - визуално и вкусово.
10. The Mexican Cookbook [17лв]
The practical guide to preparing and cooking delicious Mexican meals.
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 224 страници, английски език.
Това е оригиналната фюжън кухня - съчетанието от различни кулинарни традиции и начини на хранене. Каква е историята и традициите на мексиканската кухня, кои са основните продукти в нея, нужна ли е специална посуда за приготвянето им - всичко това е представено в началото на книгата. Следват подробно описани голям брой рецепти, от супи и предястия, до основни ястия и десерти - начини на приготвяне, нужни продукти и стъпка по стъпка съвети за изпълнение, подкрепени с много снимки.
11. Super Salads [13лв]
Добре запазена, меки корици, 64 страници, английски език.
Една богато илюстрирана колекция от 40 идеи за салати - като стартери, предястия или основни ястия, включващи съчетания с риба, месо, вегетариански и т.н. Включваща визуално представяне на желания краен резултат, списък с нужни продукти и стъпки за приготвяне. В допълнение, има полезни съвети като например кои сирена могат да бъдат използвани като заместител, когато основият вид в рецептата не е наличен.
12. Food and Drink. Complete Cookery Know How Plus Over 100 Essential Recipes [20лв]
Добре запазена, голям формат, твърди корици, 288 страници, английски език.
Food and Drink е най-дълго задържалото се телевизионно шоу. То стартира през 1982ра година. Триста епизода, 1000 рецепти и 1500 вина по-късно, авторите събират в този справочник най-доброто от шоуто, свързано с готвене, хранене и напитки. Това е не просто една книга с рецепти, това е наръчник за здравословно хранене, начини за приготвяне и консервиране на храна, дегустация на вина, оптимален избор на диета спрямо лични предпочитания и цели, добри варианти за съчетание на храна и напитки, любопитни истории и дори таблици за пресмятане на грамажи от метрични към имперски единици.
13. Appetizers, Starters & First Courses [15лв]
Добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Книгата съдържа над 170 рецепти, представени в текст и над 600 илюстрации, на дребни хапки, сосове, леки предястия, стартери и основни първи ястия. Всяка рецепта включва нужните продукти и грамажи за оптимален брой порции, начини за приготвяне стъпка по стъпка, както и полезни съвети, любопитна информация и желан краен резултат - на вкус и визуално.
14. Barbecue, Salads for Summer [15лв]
Много добре запазена, голяма на размер и тегло, твърди корици, 256 страници, английски език.
Колекция от над 120 рецепти за барбекю и салати, които могат да бъдат приготвени в домашни условия. Всяка от тях е представена подробно с нужните продукти, начини на приготвяне и желан краен резултат - визуално и на вкус.
15. Muffins and Small Cakes [15лв]
Отлично запазена, голям формат, твърди корици, 64 страници, английски език.
В текст и снимки са представени 30 рецепти за мъфини и други малки сладкиши - нужните продукти, начините на приготвяне и желания краен резултат, визуално и на вкус.
16. Party Food Bible [13лв]
Mного добре запазена, меки корици, 258 страници, английски език.
Успешното празненство има много компоненти, но един от тях без съмнение е подходящият избор на храни и напитки. Това е фокусът на тази книга, тя е наръчник за това как да подберем типа храна и напитки спрямо типа събитие, време от годината и брой хора. Тя включва над 140 рецепти - от парти хапки и коктейлни предястия, до основни ястия, алтернативи за вегетарианци, както и сладки, десертни изкушения. Как да планираме приготвянето им, какви количества са ни нужни спрямо гостите, как да сервираме готовите продукти и как да ги комбинираме с различни напитки. Това са само част от полезните съвети, които книгата съдържа, заедно с голям брой илюстрации.
17. Naturellement fait maison [11лв]
Много добре запазени, компактен формат, твърди корици, общо 192 страници, френски език.
Четирите книжки представят рецепти в снимки и текст, разпределени тематично по следния начин:
1. Autour d'un café
Бисквити, курабийки и други сладкиши, които да поднесем на масата с кафето.
2. Simple et bonne
Лесни за приготвяне и визуално атрактивни ястия - от супи и основни до десерти.
3. De grand-mère
Рецептите на баба - класически рецепти за сладки изкушения. Кекс, пай, торти и т.н.
4. Confitures Maison
Рецепти за приготвяне на домашни сладка.
ID: 144364611
Контакт с продавача
Добавена 06 юни 2025 г.
17 кулинарни енциклопедии и справочници
15 лв.
Потребител
Локация