Навигиране до основното съдържание
Чат

Нотификации

Добави обява
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
16 кулинарни енциклопедии и справочници
ПромотирайОбнови

Бизнес

Доставката се поема от: купувача

Състояние: използвано

Описание

При желание - ще изпратя допълнително снимки и информация. Цената в обявата е средно аритметична, конкретна цена за всяка книга е дадена в списъка:

1. Anton Edеlmann's Perfect Pastries, Puddings, and Desserts [15лв]
Отлично запазена, твърди корици, 128 страници, английски език.
Авторът, главен готвач на The Savoy, представя колекция от 100 лесни за изпълнение рецепти на вкусни и визуално атрактивни торти, сладкиши, десерти и т.н. като са изброени продуктите, стъпките за изпълнение, допълнени със снимки на желания краен резултат.

2. Sweet Chic [13лв]
Stylish Treats to Dress Up for Any Occasion
Много добре запазени корици и страници, козметични забележки по обложката. Твърди корици, 194 страници, английски език.
Бивш инвестиционен банкер, авторът на книгата напуска работата си през 2007ма година и създава своя пекарна. Едно от нещата, които забелязва тя, е малкото време, с което повечето време разполагат, когато клиенти влязат при нея. Това е и едно от вдъхновенията за написването на тази книга - формулирането на рецепти, които са едновременно бързи, лесни за изпълнение, но предлагат и достатъчно варианти за допълнителна декорация, за да паснат на определено събитие.

3. Delicious Wicked Deserts [12лв]
100 clever recipes and tips from the world's best food magazine.
Добре запазена, компактен формат, меки корици, 192 страници, английски език.
Колекция от рецепти на вкусни и визуално атрактивни видове десерти, представени стъпка по стъпка със съвети за изпълнението им и снимка на желания финален резултат.

4. Chocolate Lover's Cookies & Brownies [15лв]
Много добре запазена, голяма на размер, твърди корици, 96 страници, английски език.
Книгата представя в текст и снимки най-известните рецепти за приготвяне на бисквити и браунита от шоколад. Наред с продуктите, начина на приготвяне и визуално представяне на крайния резултат, всяка рецепта включва и кратко описание на вкусовите качества на готовия продукт.

5. The Chocolate Companion [13лв]
A Connoisseur's Guide to The World's Finest Chocolates
Сравнително добре запазени корици и страници, но със забележки по обложката. Твърди корици, 192 страници, английски език.
В текст и над 200 илюстрации са представени различните видове и стилове шоколади по света, техните производители, начини на приготвяне и карти на основните региони за отглеждане на какаови зърна.
Всеки производител е представен с рейтинг за качество, обем на производството, разнообразие от продукти и специалитети.

6. Chocolate [13лв]
Добре запазена, компактен формат, твърди корици, 128 страници, английски език.
Една малка, но богато илюстрирана и пълна с интересна информация книга за шоколада. От неговата история, как е открит и различните рецепти през вековете, през митове, свързани с него, какво е влиянието му върху различните култури, до известните марки на пазара и рецепти за шоколадови десерти.

7. Low Fat Cooking [15лв]
Сравнително добре запазена, голям формат, меки корици, 256 страници, английски език.
Книгата включва 120 рецепти, специално подбрани за лесно изпълнение в домашна обстановка, които имат ниско съдържание на мазнини. От супи, стартери и салати, през месни, рибни и вегетариански рецепти, всяка от тях с подробно описание и съвети за приготвяне, допълнени с богато визуално представяне.

8. A Buyer's Guide to Olive Oil [15лв]
Много добре запазена, твърди корици, 128 страници, английски език.
Над 100 видове и марки зехтин от целия свят са представени в книгата, в текст и илюстрации - техните вкусови качества, съотношение цена-качество, произход, външен вид и друга ценна информация за купувача. Дадена е, също така, обща информация за историята, начините на приготвяне, съдържанието на полезни вещества и използване на различните видове зехтин.

9. Vegan Vitality [18лв]
Your Complete Guide to an Active, Healthy, Plant-Based Lifestyle
Много добре запазена, твърди корици, 298 страници, английски език.
Vegan Vitality е изчерпателно ръководство за активен живот и готварска книга за настоящи и амбициозни вегани и вегетарианци, които се интересуват от това да превърнат редовната физическа активност в част от живота си. Със съвети за здравословен начин на живот за всеки от начинаещи до любители спортисти, както и селекция от сто рецепти, специално създадени да подхранват активния живот, тази книга се отличава от съществуващите заглавия, като преодолява разликата между диета и фитнес, доближавайки се до здраве холистично и като дългосрочен начин на живот. Включени са също интервюта с вегани спортисти и фитнес професионалисти.

10. Ripe From Around Here [15лв]
A Vegan Guide to Local & Sustainable Eating No Matter Where You Live.
Добре запазена, с някои козметични забележки, меки корици, 263 страници, английски език.
Книгата е съчетание между готварско четиво с рецепти и философията зад избора на веган диета. Първата е отделена на въпроси, свързани с осъзнатия избор само на локално произведени продукти и ефекта от него върху местното общество, заедно със съвети за самостоятелно отглеждане на продукти и т.н.
Във втората са представени различни видове рецепти - нужните продукти, ползите и хранителните вещества от включване на точно определени зеленчуци или плодове, техните хранителни стойности и друга любопитна информация, подкрепена със снимки.

11. The Vegetable Encyclopedia and Cookbook [20лв]
The comprehensive visual guide to vegetable varieties, and how to use them.
Много добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Над 180 видове зеленчуци и тяхното предназначение и над 100 известни рецепти. Всяко описание на зеленчуците включва както визуално представяне и обща информация, така и детайли относно сезонна наличност, съдържание на полезни вещества, начини на използване в рецепти и съхранение. Представени са също кратка история различни сортове. Рецептите също са богато илюстрирани и дават нужните стъпки за приготвяне на конкретното ястие.

12. Encyclopedia of Herbs [18лв]
Сравнително добре запазена, голям формат, твърди корици, 153 страници, английски език.
Историята, традициите и начините за използване на билките - в ястия и напитки, за козметични процедури, като ароматизатор за помещения, срещу насекоми. Богато илюстрирана, енциклопедията представя информация за различните видове билки в света, като ги подрежда спрямо предназначението им, но е отделено внимание и на съхраняването им, както и отглеждането в домашни условия или в градина.

13. The Chile Pepper Book [13лв]
A Fiesta of fiery, flavorful recipes
Добре запазена, меки корици, 96 страници, английски език.
В текст, снимки и илюстрации е разказана историята на лютите чушки като елемент от различни кухни, заедно с рецепти за използването им в различни рецепти за предястия, сосове, гарнитури и десерти, както и съвети за отглеждането им в домашни условия и градината.

14. Wild and Edible Mushrooms [17лв]
A Seasonal Guide to The Most Easily Recognized Mushrooms
Много добре запазени корици и страници, забележки по обложката. Твърди корици, 300 страници, английски език.
Книгата има за цел да помогне разпознаването на гъбите да бъде толкова лесно, колкото различаването между къпина и малина. Подходяща както за начинаещи, така и за експерти по темата, тя е разделени на три части, като информацията не се ограничава само до стандартно описание, а включва и интересни, понякога слабо известни факти за гъбите.
Първата част описва историята и еволюцията на гъбите, тяхното географско и ландшафтно разпределение. Отделена е глава за ядливите и отровните гъби. Втората част се фокусира върху ядливите гъби, разпределени по сезони. Изброени са 36 вида гъби, подходящи за ядене, като освен подробното описани са включени снимки и диаграми.

15. The Cheese Companion. The Connoisseur's Guide [13лв]
Сравнително запазена, но с козметични забележки по кориците. Меки корици, 224 страници, английски език.
Изчерпателно ръководство за избор на най-популярните сирена в света, с азбучен указател от 106 разновидности. Профилирани по име, произход, характеристики, вариации и избор на сервиране, всеки вид също така посочва типа на млякото, използвано при производството, лютивостта на сиренето, съдържанието на мазнини и съвместимостта с конкретни вина.

16. Guide to Cheeses [15лв]
Сравнително запазена, с някои козметични забележки, меки корици, 552 страници, английски език.
Макар в книгата да присъстват снимки и илюстрации на сирена, нейният фокус не е към визуално представяне, а по-скоро към информационен обхват. А той е наистина сериозен - не само заради огромния брой сирена от Франция и Европа(над 450), описани в книгата, но и заради много допълнителна информация - от начините за избор според сезона и личните предпочитания, през тези за приготвяне, сервиране, комбиниране и съхранение, до спецификите на сирената от различни географски локации. Другото интересно в книгата е съчетанието на хумор и много полезни съвети.
ID: 143854405

Контакт с продавача

cycle

В OLX от септември 2022 г.

Последно онлайн днес в 06:25 ч.

Добавена 24 април 2025 г.

16 кулинарни енциклопедии и справочници

15 лв.

Потребител

Локация

Свали приложението на OLX за твоя телефон!