Бизнес
Доставката се поема от: купувача
Състояние: използвано
OLX Доставка
Описание
При желание - ще изпратя допълнително снимки и информация. Цената в обявата е средно аритметична, конкретна цена за всяка книга е дадена в списъка:
1. 1000 Recipes Cook's Bible [17лв]
Много добре запазена, меки корици, 304 страници, английски език.
В текст и снимки са представени 100 рецепти от целия свят. Всяка от тях е изложена по ясен начин, за да не затруднява дори начинаещите любители-готвачи.
2. Cook's Bible [15лв]
Essential Guides and Recipies For Every Cook's Kitchen
Добре запазена, с изключение на горните ръбове на някои страници, твърди корици, 220 страници, английски език.
Богато илюстрирана енциклопедия, обхващаща всички основни елементи при приготвянето на храна - от нужната посуда и продукти, през терминологията, до най-известните рецепти на различни видове храна по света.
3. The Encyclopedia of Creative Cookery [14лв]
Сравнително запазена, но с подчертавани на места редове и козметични забележки по кориците. Голям формат, твърди корици, 189 страници, английски език.
Книгата съдържа 250 интересни рецепти за всички основни видове ястия и много илюстрации как следва да изглежда готовият продукт. Разделена тематично спрямо вида ястие (супа, салата, десерт и т.н.) книгата съдържа също секция с полезни съвети и основни правила при готвене - от използване на различни видове тесто, през пържене, застройки и много други.
4. Making Bread at Home [13лв]
The most concise, clear and user friendly book on bread ever written.
Добре запазена, твърди корици, 120 страници, английски език.
Авторът, който е работил като пекар, собственик на ресторант и редактор на издание Good Food Guide, събира в тази книга обща информация за различните теста и хлябове, заедно с 50 лесни за изпълнение рецепти за видовете хляб от цял свят, представени в текст и много снимки.
5. Bread Baking by Hand or Bread Machine [16лв]
Добре запазена, твърди корици, 168 страници, английски език.
Хлябът има трайно кулинарно и културно значение по целия свят. Експертите-производители на хляб Ерик Трейе и Урсула Фериньо представят изкуството на правенето на хляб в тази енциклопедия с повече с 100 рецепти. Включени са международни класики като ароматна тосканска фокача с аромат на розмарин, мек маслен френски бриош, пикантен немски ръжен хляб, плоски хлябове от Индия и Далечния изток, селски селски хлябове от Франция. Богато илюстрирана, книгата Всички показва в детайли - брашна, мая и овкусители, техники за месене и оформяне.
6. The Pasta Bible [18лв]
Сравнително добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Книгата включва над 150 вдъхновяващи рецепти за ястия и сосве към тях, подкрепени с над 800 снимки. Представени са също различните видове паста по света, начините за приготвянето им, подходяща посуда и начини за сервиране и комбиниране с напитки, друга храна и т.н.
7. The Soup Bible [18лв]
Много добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Двеста рецепти от целия свят, 800 снимки на стъпките за приготвяне и крайния продукт. От такива за старт на деня, през подходящите в студените зимни дни, до супите за специални поводи и празници.
8. The Cook's Encyclopedia of One-Pot and Clay-Pot Cooking [15лв]
Много добре запазена, меки корици, 256 страници, английски език.
Над 180 рецепти, представени в текст и 300 снимки. От супи и предястия, до печено месо, ориз, паста, вегетариански ястия и великолепни десерти. С инструкции за приготвяне и сервиране, разделени и според това дали се готвят в печка или на котлон.
9. Wine Bites. Simple Morsels That Pair Perfectly With Wine [16лв]
Много добре запазени корици и страници, няколко забележки по обложката. Твърди корици, 160 страници, английски език.
Шардоне и чедър, каберне и шоколад. Розе и севиче? Тези и още 75 рецепти за перфектно съчетание на храна и вино са представени в книгата. От най-простите варианти като използване на ядки, маслини и сирена, през приготвянето на брускети, пици и сандвичи за определени видове вина, до морски дарове, пържена храна, месо и не на последно място - сладки десерти.
10. Barbecue Bible [16лв]
Много добре запазена, твърди корици, 192 страници, английски език.
Практическо, богато илюстрирано ръководство с над 160 рецепти за приготвяне на ястия на грил - от меса и вегетариански ястия до десерти. Наред с начините на приготвяне и нужните продукти, рецептите включват и специфични допълнителни съвети за всяко ястие - подходящи заместители на липсващ продукт, специфични стъпки за приготвяне на грила/барбекюто преди поставянето на продуктите и т.н.
11. The Best Ever Baking [15лв]
Добре запазена, но с някои козметични забележки по кориците и подчертани с маркер някои редове. Със спирала, твърди корици, 256 страници, английски език.
Книгата представя голям брой печени ястия в компактен вариант, включващ нужните продукти, време за приготвяне, съдържание на полезни вещества, визуално и в текст представени стъпки за приготвяне, както и снимка на желания готов резултат, съвети за консумиране, съхранение и т.н.
12. From Borsch to Blinis [17лв]
Traditional Cooking From Russia and Poland.
Много добре запазена, голям формат, твърди корици, 96 страници, английски език.
Над 60 класически рецепти, представени в текст, илюстрации, карти и снимки, от кухнята на трите източноевропейски държави.
13. The Little New Orleans Cookbook [13лв]
Fifty-Seven Classic Creole Recipes That Will Enable Everyone to Enjoy the Special Cuisine of New Orleans
Много добре запазена, твърди корици, 80 страници, английски език.
Ню Орлиънс е известен със своята кухня. Почти няма турист, който да е посетил града в Луизиана, без да е останал с отлични впечатления от кулинарните специалитети в местните ресторанти.
Това, което туристите рядко имат щастието да опитат, обаче, са домашните специалитети. Миксът, създаден под влиянието на африканските, френските и испанските кулинарни традиции, вплетени в историята на града, е това, което авторът цели да представи в своята книга. От лесни методи за приготвяне на креолски скариди, етоуфи от раци, сос Remoulade, гъмбо от морски дарове и почернен морски костур, както и указания за приготвяне на перфектни варени скариди.
Има също рецепти за mirlitons, courtbouillon, grilades, cushaw и maque choux и съвети за приготвяне на червен боб и ориз, po boys, muffulettas и Oysters Rockefeller. Представени са и десерти - шоколадови еклери, елегантни банани Фостър, торта Mardi Gras King или кремообразни пралини!
14. Comfort Pie [13лв]
Много добре запазена, твърди корици, 176 страници, английски език.
Авторът представя 70 рецепти за солен пай от месо, риба и зеленчуци, както и сладки с плодове и други продукти. Отделните рецепти са представени с нужните продукти, стъпките за приготвяне, аранжиране и консумиране. Включена е и кратка история на този вид ястие, начините за приготвяне и видовете тесто и кори.
15. The Hamburger Companion [13лв]
A Connoisseur's Guide to the Food We Love
Много добре запазена, твърди корици, 118 страници, английски език.
От неясна история и предания до извоювано главно място в ежедневните ястия, книгата представя тайните зад едно наистина вкусно пържене, хот-дог и типичен хамбургер. Включва цитати от богати и известни личности за техните любими места за бързо хранене, история на различните видове заведения, които предлагат главно или също и хамбургери, както и любопитни факти, свързани с развитието на този тип храна, съвети на майстори-готвачи, свързани с избора на продукти и начините на приготвяне на перфектния бургер.
16. Survival Guide to Food [7лв]
Добре запазена, компактен формат, меки корици, 96 страници, английски език.
С хумор в текст и илюстрации са разказани интересни истории, свързани с храната - от научни доказателства защо тя е добра за нас, през причините да къркори стомахът, до други любопитни факти, свързани с пикантната храна, рекордите, свързани с храни и т.н.
1. 1000 Recipes Cook's Bible [17лв]
Много добре запазена, меки корици, 304 страници, английски език.
В текст и снимки са представени 100 рецепти от целия свят. Всяка от тях е изложена по ясен начин, за да не затруднява дори начинаещите любители-готвачи.
2. Cook's Bible [15лв]
Essential Guides and Recipies For Every Cook's Kitchen
Добре запазена, с изключение на горните ръбове на някои страници, твърди корици, 220 страници, английски език.
Богато илюстрирана енциклопедия, обхващаща всички основни елементи при приготвянето на храна - от нужната посуда и продукти, през терминологията, до най-известните рецепти на различни видове храна по света.
3. The Encyclopedia of Creative Cookery [14лв]
Сравнително запазена, но с подчертавани на места редове и козметични забележки по кориците. Голям формат, твърди корици, 189 страници, английски език.
Книгата съдържа 250 интересни рецепти за всички основни видове ястия и много илюстрации как следва да изглежда готовият продукт. Разделена тематично спрямо вида ястие (супа, салата, десерт и т.н.) книгата съдържа също секция с полезни съвети и основни правила при готвене - от използване на различни видове тесто, през пържене, застройки и много други.
4. Making Bread at Home [13лв]
The most concise, clear and user friendly book on bread ever written.
Добре запазена, твърди корици, 120 страници, английски език.
Авторът, който е работил като пекар, собственик на ресторант и редактор на издание Good Food Guide, събира в тази книга обща информация за различните теста и хлябове, заедно с 50 лесни за изпълнение рецепти за видовете хляб от цял свят, представени в текст и много снимки.
5. Bread Baking by Hand or Bread Machine [16лв]
Добре запазена, твърди корици, 168 страници, английски език.
Хлябът има трайно кулинарно и културно значение по целия свят. Експертите-производители на хляб Ерик Трейе и Урсула Фериньо представят изкуството на правенето на хляб в тази енциклопедия с повече с 100 рецепти. Включени са международни класики като ароматна тосканска фокача с аромат на розмарин, мек маслен френски бриош, пикантен немски ръжен хляб, плоски хлябове от Индия и Далечния изток, селски селски хлябове от Франция. Богато илюстрирана, книгата Всички показва в детайли - брашна, мая и овкусители, техники за месене и оформяне.
6. The Pasta Bible [18лв]
Сравнително добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Книгата включва над 150 вдъхновяващи рецепти за ястия и сосве към тях, подкрепени с над 800 снимки. Представени са също различните видове паста по света, начините за приготвянето им, подходяща посуда и начини за сервиране и комбиниране с напитки, друга храна и т.н.
7. The Soup Bible [18лв]
Много добре запазена, голяма на размер и тегло, меки корици, 256 страници, английски език.
Двеста рецепти от целия свят, 800 снимки на стъпките за приготвяне и крайния продукт. От такива за старт на деня, през подходящите в студените зимни дни, до супите за специални поводи и празници.
8. The Cook's Encyclopedia of One-Pot and Clay-Pot Cooking [15лв]
Много добре запазена, меки корици, 256 страници, английски език.
Над 180 рецепти, представени в текст и 300 снимки. От супи и предястия, до печено месо, ориз, паста, вегетариански ястия и великолепни десерти. С инструкции за приготвяне и сервиране, разделени и според това дали се готвят в печка или на котлон.
9. Wine Bites. Simple Morsels That Pair Perfectly With Wine [16лв]
Много добре запазени корици и страници, няколко забележки по обложката. Твърди корици, 160 страници, английски език.
Шардоне и чедър, каберне и шоколад. Розе и севиче? Тези и още 75 рецепти за перфектно съчетание на храна и вино са представени в книгата. От най-простите варианти като използване на ядки, маслини и сирена, през приготвянето на брускети, пици и сандвичи за определени видове вина, до морски дарове, пържена храна, месо и не на последно място - сладки десерти.
10. Barbecue Bible [16лв]
Много добре запазена, твърди корици, 192 страници, английски език.
Практическо, богато илюстрирано ръководство с над 160 рецепти за приготвяне на ястия на грил - от меса и вегетариански ястия до десерти. Наред с начините на приготвяне и нужните продукти, рецептите включват и специфични допълнителни съвети за всяко ястие - подходящи заместители на липсващ продукт, специфични стъпки за приготвяне на грила/барбекюто преди поставянето на продуктите и т.н.
11. The Best Ever Baking [15лв]
Добре запазена, но с някои козметични забележки по кориците и подчертани с маркер някои редове. Със спирала, твърди корици, 256 страници, английски език.
Книгата представя голям брой печени ястия в компактен вариант, включващ нужните продукти, време за приготвяне, съдържание на полезни вещества, визуално и в текст представени стъпки за приготвяне, както и снимка на желания готов резултат, съвети за консумиране, съхранение и т.н.
12. From Borsch to Blinis [17лв]
Traditional Cooking From Russia and Poland.
Много добре запазена, голям формат, твърди корици, 96 страници, английски език.
Над 60 класически рецепти, представени в текст, илюстрации, карти и снимки, от кухнята на трите източноевропейски държави.
13. The Little New Orleans Cookbook [13лв]
Fifty-Seven Classic Creole Recipes That Will Enable Everyone to Enjoy the Special Cuisine of New Orleans
Много добре запазена, твърди корици, 80 страници, английски език.
Ню Орлиънс е известен със своята кухня. Почти няма турист, който да е посетил града в Луизиана, без да е останал с отлични впечатления от кулинарните специалитети в местните ресторанти.
Това, което туристите рядко имат щастието да опитат, обаче, са домашните специалитети. Миксът, създаден под влиянието на африканските, френските и испанските кулинарни традиции, вплетени в историята на града, е това, което авторът цели да представи в своята книга. От лесни методи за приготвяне на креолски скариди, етоуфи от раци, сос Remoulade, гъмбо от морски дарове и почернен морски костур, както и указания за приготвяне на перфектни варени скариди.
Има също рецепти за mirlitons, courtbouillon, grilades, cushaw и maque choux и съвети за приготвяне на червен боб и ориз, po boys, muffulettas и Oysters Rockefeller. Представени са и десерти - шоколадови еклери, елегантни банани Фостър, торта Mardi Gras King или кремообразни пралини!
14. Comfort Pie [13лв]
Много добре запазена, твърди корици, 176 страници, английски език.
Авторът представя 70 рецепти за солен пай от месо, риба и зеленчуци, както и сладки с плодове и други продукти. Отделните рецепти са представени с нужните продукти, стъпките за приготвяне, аранжиране и консумиране. Включена е и кратка история на този вид ястие, начините за приготвяне и видовете тесто и кори.
15. The Hamburger Companion [13лв]
A Connoisseur's Guide to the Food We Love
Много добре запазена, твърди корици, 118 страници, английски език.
От неясна история и предания до извоювано главно място в ежедневните ястия, книгата представя тайните зад едно наистина вкусно пържене, хот-дог и типичен хамбургер. Включва цитати от богати и известни личности за техните любими места за бързо хранене, история на различните видове заведения, които предлагат главно или също и хамбургери, както и любопитни факти, свързани с развитието на този тип храна, съвети на майстори-готвачи, свързани с избора на продукти и начините на приготвяне на перфектния бургер.
16. Survival Guide to Food [7лв]
Добре запазена, компактен формат, меки корици, 96 страници, английски език.
С хумор в текст и илюстрации са разказани интересни истории, свързани с храната - от научни доказателства защо тя е добра за нас, през причините да къркори стомахът, до други любопитни факти, свързани с пикантната храна, рекордите, свързани с храни и т.н.
ID: 143854434
Контакт с продавача
Добавена 23 май 2025 г.
16 кулинарни енциклопедии и справочници
15 лв.
Потребител
Локация