+ 0 km 0
Уникален колекционерски ръчен часовник Hebdomas 1910г. гр. София - image 1

Уникален колекционерски ръчен часовник Hebdomas 1910г.

6000 лв.
Описание
Здравейте !
Предлагам на вашето внимание един изключителен часовник - произведение на изкуството. Ръчен швейцарски Hebdomas с масивна 8 дневна захранваща машина и историческо движение ( механика ) от далечната 1910 година. Механиката е напълно автентична, маркирана и въпреки годините работеща отлично. Касата е изработена по-поръчка и изцяло ръчно, като гравюрите и орнаментиката са меко казано уникални. Самата каса е с масивна 20 микрона 23 К позлата. И двете стъкла са куполовиден минерал и са в перфектно състояние. Циферблатът е с гравиран мост, баланс и регулатор с червен рубин. Вътрешната рамка на касата се отличава с черен турмалин за часови маркери, златна стомана и индивидуални златни цифри за всеки номер. На гърба ясно се вижда позлатената главна пружина с гаранция за надзор на - Ancre Spiral Breguet Levees Visibles. Каишката е от естествена телешка кожа, а катарамата е стоманена с 23 К позлата. Касата е със диаметър от - 47 мм. (без короната). Диаметър на кристала (стъклото) - 41 мм. Дебелина на касата - 16 мм. Марката е регистрирана в Graizley & Cie, La Chaux de Fonds , като патента на часовника е от 1889 година. Търговското име на бранда се използва и до днес при джобни и ръчни часовници. Часовникът е 8 - дневен и както при всеки такъв колелото за балансиране е ясно видимо.
Марката Hebdomas печели златни медали в Чикаго - 1892 г. , Женева - 1896 г. , Париж - 1900 г. , Милано - 1906 г. , Брюксел - 1910 г. , а през 1915 г. патента и търговското име са преименувани и прехвърлени на Schild & Cie , новото име на компанията Graizely & Cie. Уникален предмет в също така уникално общо състояние, за ценители и много сериозни колекционери.

PS: Часовникът може да бъде проверен за автентичност на движението и работно състояние при всеки един часовникар по избор на новия му собственик.
  • Добавена в 14:10, 13 юли 2020
  • Преглеждания:1289
  • Номер на обявата: 121647510
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Сердика, гр. София, Област София-град

Обяви на потребителя Алекс Младенова