+ 0 km 0
Сугестопедия за всеки Част 1, 2 и 3 гр. София - image 1

Сугестопедия за всеки Част 1, 2 и 3

36 лв.
Описание
Цената е 36 лв за трите книги. Доставката до офис на Еконт / офис на Спиди е безплатна.
По желание доставката може да е и до адрес, но там цената варира в зависимост от населеното място и я поемаме частично.

Анотация на първата книга:

Сугестивният подход в обучението и възпитанието е съобразен с човешката психология, с устройството и функционирането на човешкия мозък. При сугестивния подход не се прилага насилие, каквото съпътства почти всички останали методи на обучение. Насилието поражда агресия, дидактогения, търсене на също такива насилствени начини за решаване на проблемите в живота. Методът на д-р Лозанов спомага за изграждането на личности, които вярват в собствените си възможности и в тези на хората, с които влизат във всекидневен контакт, както и дава кураж да изживеем живота си щастливо и достойно.

Анотация на втората книга:

Тази книга се явява втората от поредица от книги, посветени на сугестопедията, като представлява една кратка методическа инструкция, съчетала в себе си и различни теоретични постановки от методиката, завещана ни от д-р Лозанов, за да може всеки човек, независимо дали от позицията си на родител или учител, да се научи да общува с децата или възрастните пълноценно и с вяра в техните способности.
Но сугестопедията не е само методика. Тя представлява една хуманна комуникационна рамка, която бихме могли да приложим във всекидневното общуване с всички хора по света, като ни дава ключа за разкриване на неоползотворения ни физиологичен капацитет.
Подробно са разгледани някои фундаментални материали, намиращи се днес на съхранение в Централен Държавен Архив.

Анотация на третата книга:

Как биха могли едни модерни уроци да бъдат сугестопедични? Как биха могли  родителите да общуват ефективно с децата си през призмата на сугестивния подход? Това е целта на част 3 от поредицата „Сугестопедия за всеки родител и учител“: да осигури мост, по който сугестопедията да премине в XXI век. Защото ако първата книга от поредицата се явява едно въведение в методиката, съчетано с исторически преглед, както и среща с някои научни събития, белязали края на XIX началото на XX век, а втората книга съдържа методически предписания и методическа рамка за провеждането на един сугестопедичен урок, то третата част от поредицата съдържа правила и практически примери за процеса на изготвяне на самите уроци.

Също така, в третата книга са разгледани първостепенни въпроси, които имат пряко отношение към учебния процес и без които е немислимо провеждането на един сугестопедичен урок. Част от тези въпроси не са били актуални преди 30 години, но със смяната на строя въпроси като агресия, дисциплина, емоционална интелигентност, деца със специални образователни потребности и т.н. вълнуват все по-широк кръг от хора.

Днес ние отново трябва да върнем сугестопедията на човечеството, това е наш дълг!
  • Добавена в 10:44, 8 август 2020
  • Преглеждания:3009
  • Номер на обявата: 111629193
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Зона Б-5, гр. София, Област София-град