+ 0 km 0

Обявата не е активна. Намери подобни обяви в Цветя, растения, саксии в гр. Кубрат.

Розова Хортензия ОтЛиЧнО КаЧеСтвО за 2,50лв-директно от производител гр. Кубрат - image 1

Розова Хортензия ОтЛиЧнО КаЧеСтвО за 2,50лв-директно от производител

2.50 лв.
Описание
ХОРТЕНЗИИТЕ СА ИЗЧЕРПАНИ !!!
Уважаеми клиенти, когато пускате вашите поръчки ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ, млим да НИ ПИШЕТЕ ВАШИТЕ ИМЕНА//ТЕЛЕФОН//АДРЕС ЗА ДОСТАВКА И бройките, които бихте желали да получите...
Продавам розови Хортензии цъфтящи с много красиви наситено розови едри цветове . РАСТЕНИЕТО Е СТУДОУСТОЙЧИВО,НЕПРЕТЕНЦИОЗНО,НЕ БОЛЕДУВА ОТ НИЩО И Е МНОГО ЛЕСНО ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ , НО за да стане всичко така както го обещаваме,трябва да спазвате НЯКОЛКО ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРАВИЛА, за да постигнете желания успех :)
1) Растенията трябва да бъдат посадени на правилното място - хем да са на сянка ,хем да са на светло . За целта се процедира по следния начин : избирате си място където да засадите цветята ,заставате точно на мястото кадето ще ги посадите и като погледнете на горе ТРЯБВА ДА ВИЖДАТЕ НЕБЕТО А СЛЪНЦЕТО ДА НЕ СЕ ВИЖДА - ето това се нарича сенчесто и светло място. Допустимо е растенията да бъдат огрявани от слънцето 1-2 часа на ден ,но не повече ЗАЩОТО ПОВЯХВАТ ОТ ПРЯКАТА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА. Ако мястото където искате да ги засадите е огрявано целодневно от слънцето ,ТОГАВА цветята ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се посаждат под друго растение (дърво или асма) ,което да им прави ШАРЕНА СЯНКА ( не плътна) и да ги пази от слънцето.
2)Растенията задължително се засаждат в кисела почва с ПЕХА под 7. Ако се чудите дали ПЕХА на почвата в двора ви е подходящо за розови хортензии, отговорът на въпроса ви е много лесен. АКО В ДВОРА ВИ РАСТАТ УСПЕШНО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ОВОЩНИ ДЪРВЕТА,ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ (пеха е в нормите) И ХОРТЕНЗИИТЕ ЩЕ РАСТАТ УСПЕШНО
3)Растенията задължително се засаждат далече от места където почвата е непрекъснато кална, т.е. далече от влажни канали и мочурища. В летните жеги се поливат обилно, без да се допуска задържане на локва около корените и всяко следващо поливане се прави след като повърхността на почвата засъхне. В хладно време поливането е оскъдно, толкова колкото почвата да е леко влажна на пипане, НО НЕ МОКРА.
4)Засаждат се през 70см., ако искате да изглеждат като едно компактно растение или на 1м за да изглеждат отделно.
5) През първата година трябва да им обръщате малко внимание докато им се РАЗВИЕ КОРЕНОВАТА СИСТЕМА да се скубят плевелите около растенията и да се полива малко по-често без да се заблатява почвата около цветята. Веднъж като им се развие корена (след третата година) те сами подтискат развитието на плевелите и никакви треви не никнат около тях, А вашите грижи се ограничават само с подрязване на прецъфтелите цветове в края на есента и пролетно отстраняване на слабите и старите двугодишни клони - просто 10 минути работа в годината за едно уникално красиво растение което ще ви краси двора години наред :)
6) ЗА ДА ЦЪФТЯТ ОБИЛНО :
а)Трябва да ги ПОДРЯЗВАТЕ ПРАВИЛНО - цветните пъпки обикновенно са по върховете на миналогодишните клони (израснали миналото лято), затова тях ги оставяте цели а отрязвате до 10см. от почвата само старите двугодишни клони. Ако искате хортензиите ви ДА ЦЪФТЯТ ОЩЕ ПО-ОБИЛНО в края на месец Май откъснете връхчетата на едногодишните зелени клони прокарали от корена тази пролет ,в последствие те ще изкарат допалнително филизи ,на върха на всеки от които ще баде заложена по още една цветна пъпка и така на следващата пролет растението ще бъде още по-отрупано с цветове.
б) Не трябва да прекалявате с торенето - колкото повече тор през годината, толкова повече листа и по-малко цветя. Торенето се препоръчва най-вече през първите 3-4 години докато растението е младо - за да му се развие по-бързо корена.
7)Хортензиите са растения с ВИСОКА ДЕКОРАТИВНА СТОЙНОСТ, които цъфтят обилно и продължително през цялото лято. Най-ефектно и най-красиво изглеждат когато са засадени в групи по 5-10 растения.
8)Нюансът, с който цъфтят всички видове хортензии се влияе от киселинността на почвата и химичния и състав.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Растенията които продаваме са засадени в саксийки и могат да се засаждат в градината по ВСЯКО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА. ВИСОКИ СА около 35 см. БЕЗ ЦВЯТ - КАТО НА ВТОРАТА СНИМКА . Поръчките се изпращат с наложен платеж с куриерска фирма ЕКОНТ -Понеделник,Вт.,Ср.,и Четвъртък
  • Добавена в 15:25, 18 октомври 2020
  • Преглеждания:18314
  • Номер на обявата: 87895536