+ 0 km 0
Оригинален японски кухненски нож. Дамаска стомана 33 слоя. Отличен. гр. Стара Загора - image 1

Оригинален японски кухненски нож. Дамаска стомана 33 слоя. Отличен.

290 лв.
Описание
Продавам оригинален японски кухненски нож в отлично състояние. Ножът е изработен от неръждаема стомана VG-10 и е с невероятно красиво 33-слойно (дамаск) острие, което допълнително е обработено ръчно и има т.нар. "тцучиме" повърхност - вдлъбнатини подпомагащи отделянето/незалепването на нарязаните продукти от острието на ножа.
За разлика от повечето кухненски ножове, този модел има "киритсуке" острие (скосено) - като на самурайските мечове. Това позволява на готвача да използва острието на иначе големия нож за фина обработка на деликатни/дребни продукти. Така разполагате с невероятен инструмент за рязане,кълцане, дробене и оформяне на всякакви хр. продукти - зеленчуци, месо, плодове, подправки и др.

Ето параметрите на ножа:
Дължина на острието: 190mm
Ширина на острието: 49mm
Дебелина на острието: 0.9mm
Материал дръжка: Махагон
Дължина на дръжката: 130mm
Тегло на ножа: 216 g

Ножът е подбран с горната дължина, за да може да се ползва лесно както от мъж, така и от жена - с острие от 190 мм спокойно се работи както на малка дъска с размери 25*35, така и на по-голям работен плот.

Стоманата VG-10 е една от най-добрите използвани за изработка на кухненски ножове, заради задържането на острота за дълго време, бръснеща способност за рязане и факта, че не ръждясва (т.е. не изисква да подсушавате ножа след измиване).

Ножът е изработен от японската компания Sakai Takayuki от гр. Сакай, провинция Осака, Япония - с 600-годишен опит на японските майстори на ножове и самурайски мечове.

Купих ножа през пролетта на 2020 г директно от Япония (като е платено мито и ДДС), заточван е внимателно няколко пъти (поради което има нормални следи от заточването по острието, видими на последните 2 снимки).
Но вече му се нарадвах, а и имам и други ножове - затова се продава.

Ако обичате готвенето или Ваш любим човек го обича - това е прекрасен готварски chef-нож за него/нея.

Цената не подлежи на коментар.
  • Добавена в 17:29, 24 ноември 2020
  • Преглеждания:169
  • Номер на обявата: 123715062
Докладвай за нередност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Аязмото, гр. Стара Загора, Област Стара Загора

Обяви на потребителя Влад