+ 0 km 0
Мед Лавандула с. Братя Даскалови - image 1
Описание
Цена на едро ( в тенекия ) - 5лв
Цена за буркан 0.700 гр - 7лв
Лавандуловият мед е чудодеен природен еликсир, с изключителни здравословни ползи при редовна консумация. В сравнение с обикновения пчелен продукт, едноцветният го превъзхожда в пъти повече. Това се дължи на ползите върху имунната система. Свойствата на благоуханното растение са известни от дълбока древност и са запазени и до днес.

Медът от лавандула се използва за подсилване цялостната функционалност на организма, спомага за приноса на енергия и се бори със стреса и умората. Освен това, допринася за бързото лечение при кашлица и възпалено гърло, действа антисептично и регенериращо. Ароматният продукт се прави на сто процента от лавандулови цветове, чиито нектар се събира грижовно от пчелите. Те го превръщат в истински шедьовър с кехлибарен цвят и плътна текстура.

Лавандуловият еликсир се използва за лечение при заболявания на дихателните пътища, синузит, настинки, ухапвания от насекоми, изгаряния и повърхностни рани. Характеризира се с диуретични, бактерицидни, антиинфекциозни свойства. Затова се използва при безсъние, проблеми с нервите, мигрена и световъртежи, както и при сърдечни неврози, менструални болки, акнеична и мазна кожа.

Освен всичко изброено, приложение намира и в козметиката за направата на кремове, шампоани и маски за коса, които спомагат за изчистване от пърхот и подсилват растежа на косъма. Лавандуловият мед, съчетан с щипка канела и куркума, влияе добре на сърдечната дейност, особено след инфаркт. Принципно, свойствата му се запазват далеч от слънчева светлина, а идеалната температура за това е между 15 и 20 градуса. Съхранението в хладилник не се препоръчва, защото съдържанието се захаросва, а с всяко второ топене чудотворните свойства се губят.

Медът е природен дар, с който не бива да се прекалява.
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

с. Братя Даскалови, Област Стара Загора

Обяви на потребителя Ваня Петкова