Обявата не е активна. Намери подобни обяви в В чужбина в гр. Варна.

Коледа в ИЗРАЕЛ с полет от София, 5 нощувки с включени вечери

Център, гр. Варна, Област Варна Добавена в 12:47, 7 декември 2018, Номер на обявата: 113433135
1190 лв.
Обява от Бизнес
 
КОЛЕДА в ИЗРАЕЛ

Дата: 21.12.2018

5 нощувки със закуски и вечери

Цена на човек в двойна стая: 1190 лв.

ПРОГРАМА
ДЕН-1 / 21.12 / Пазара Сарона - Тел Авив - Яфо

Среща на Летище София за полет София - Тел Авив.

След пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив, започваме деня с посещение на пазара Сарона http://saronamarket.co.il/en, който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито, сравним с Ла Бокерия в Барселона. Ще се разходим по главните улици на икономическия и финансов център на Израел - Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус.

Продължаваме към Яфo, който привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история. Ще се разходим по тесните му улички и из реставрираният квартал на художниците. Посещаваме още и Неве Цедек - първият квартал на Тел Авив, построен през 1887 г.
Настаняване в хотел в Нетаня. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 / 22.12 / Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум - Табха - Тиберия

Закуска. Отпътуваме за Кесария - градът известен с впечатляващия амфитеатър от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел.
След това посещаваме Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура.
Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.
След Назарет ще посетим Капернаум - мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.
В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха - мястото на “Чудото с умножаването на рибите и хляба”.
Вечеря и нощувка в хотел Тиберия.

ДЕН-3 / 23.12 / Разходка с лодка - Голанските възвишения - Каср ал-Яхуд - Йерихон - манастира на изкушениeтo - Мъртво море - Кумран - Витлеем
Закуска. Започваме деня с една приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел.
След мини-круиза ни се отправяме към Голанските възвишения, за да се насладим на чудесната панорамна гледка. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордания, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон - най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран - мястото, където са открити прочутите ръкописи. Вечеря и нощувка в хотел във Витлеем.

ДЕН-4 / 24.12 / Йерусалим - Витлеем
Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.
След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.
По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.
Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието - Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен.
След поклонението, продължаваме през хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря, преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място - Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.
Над стената на плача се намират и двете красиви джамии - Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.
След натоварения с емоции и история преди обед ще отдъхнем на чаша израелско вино и ще разгледаме бижутата направени в училището в помощ на Етиопските емигранти в Израел: https://www.yvel.com/yvel-design-center/
Следобяд се връщаме във Витлеем и посещаваме Базиликата Рождество Христово.
Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН-5 / 25.12 /

Закуска. Свободен ден.
Вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН-6 / 26.12 /

Закуска. Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продълителност на трансфер - около 1 час и 30 минути.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет с включени летищни такси София - Тел Авив - София с авиокомпания Уиз Ер;
- Регистриран багаж до 20 кг и малък ръчен;
- 5 нощувки на база закуска и вечеря: https://www.nativityhotel.net/ или Hotel Nativity Bells http://www.nativitybellshotel.ps/
- Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
- Разходка с корабче по Галилейското езеро;
- Holiday Travel Kit - шапка, карта на Израел, Hamsa - типичен подарък за късмет;
- Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;
- Гранични такси;
- Входни такси по време на всички обиколки;
- Слушалки по време на провеждане на беседите;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
- Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва:
- Бакшиши за шофьорите около 2$ на ден;
- Бакшиши за водачите около 3$ на ден;
- Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
- Лични разходи;
- В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Допълнителни екскурзии:
Всички допълнителни екскурзии са включени в цената - БОНУС
Разходна с лодка по Галилейското езеро.
Посещение на Yvel посетителски център за бижута.

Полетно разписание:
Превозвач: Уиз ер
София - Тел Авив - 06:20 - 08:55 ч.
Тел Авив - София - 09:50 -12:40 ч.
Трансфер летище - хотел - летище:
Продължителност - около 1 час и 20 минути в посока с 3*/4* автобус.

Забележки:

Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен.

В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.
Коледа в ИЗРАЕЛ с полет от София, 5 нощувки с включени вечери гр. Варна - image 2
Преглеждания:59