+ 0 km 0
Книги комплекти гр. София - image 1

Книги комплекти

50 лв.
Описание
01. Енциклопедия България. Том 1-6 - БАН - Енциклопедия "България" е енциклопедия в седем тома, издание на секция "Българска енциклопедия" [1] към Българската академия на науките, посветено на 1300-годишнината от основаването на българската държава. Енциклопедията съдържа статии на историческа, географска, културна тематика, биографични статии за значими български държавници и революционери, политически, обществени, научни, културни, стопански и спортни дейци, статии за съществуващи и исторически населени места и административни единици, за културни и природни забележителности, ендемити и други. За основа при създаването ѝ е използвана излязлата в периода 1963 - 1969 г. Кратка българска енциклопедия. - Забележки единствено по обложките. Не са отваряни.
Цена: 50 лв.

02. Исторически преглед. Пълен комплект - БАН - Пълен комплект от книги от 1986 до 1990 година включително. 12 книги годишно общо 59 книги. Като за 1990-та година 11 и 12 част са в една книга. - Надписани. Много добре пазени. Състоянието клони към отлично.
Цена: 160 лв.

03. Първият мандат на Георги Първанов / Вторият мандат на Георги Първанов - Книгата на президента Георги Първанов съдържа част от най-важните негови лекции, речи и изказвания. Става дума за позиции, защитавани от президента през периода - 2002-2007 година. От днешна гледна точка ние се убеждаваме за пореден път колко актуални и точни са били тези позиции. Тази необикновена книга е своеобразен отчет за първия мандат на президента, който доказва по категоричен начин, че Георги Първанов е не само най-активният, но и най-социалният, най-отговорният, най-националният български президент за периода на т.нар. демократичен преход. - Нови. Без забележки.
Цена: 20 лв.

04. Бийтълс. Том 1-3 - Ларш Собю Кристенсен - За такъв роман мечтаеха всички. Роман на решаващите 60 и 70 години, когато единствено литературата е в състояние да покаже цялостната картина на обществото чрез едно тотално и обобщаващо тълкувание в дълбочина и ширина. И той се появи. "Бийтълс" на Ларш Собю Кристенсен. - Нови. Без забележки.
Цена: 19 лв.

05. История на българския театър. Том 2-3 - Георги Саев, Кристина Тошева - Том 2: От комплексни естетически позиции авторът изследва българския театър като социокултурен феномен в сложния му преход към художествено и професионално възмогване. Специфично националното в самоизграждането на българския театър се извежда с възстановяването на цялостния облик на театралната практика - еволюция на драматургичните форми и жанрове, възгледи за художествения образ и анализ на актьорското присъствие, проблеми на режисурата, сценографията, критиката. Равностойна в степените на проникване, книгата с респектираща последователност създава многостранна представа за театралния процес при формирането на духовния ни живот.
Том 3: В книгата се описва един от най-важните етапи от развитието на драматичния театър в България - неговото институционализиране и професионализация. Чрез изследването на богат изворов материал се представя идеята за съграждането на театъра като символ на репрезентация на националния идентитет в модерната държава. В изследването се отдава особено значение на личностите - първостроители на националната българска сцена, през чието творческо дело се анализира противоречивият и усложняващ се процес на самоидентификация на театъра като вид художествена дейност. - Чисто нови, без забележки.
Цена: 15 лв.

06. Колекция "Новите босове". Книга 1-5 -
Книга 1: Брендо
Книга 2: Братя Галеви
Книга 3: Таки
Книга 4: Златко Баретата
Книга 5: Демби
Чисто нови, неразпечатвани.
Цена: 15 лв.

07. Warcraft / WarCraft: Дуротан - Кристи Голдън - Светът на орките Дренор умира. Гордият клан Фростулф се бори за оцеляване, но зимите стават все по-студени, а дивечът намалява. - Чисто нови, без забележки.
Цена: 12 лв.

08. Издателство "Кибеа". Комплект от 5 книги - Комплектът съдържа:
01. Нарисувай бъдещето - Луиз Хей, Лин Лобър
02. Моят най-добър учител - Уейн Дайър, Лин Лобър
03. Обещанието - Уейн Дайър
04. Преплитане - Грег Брейдън, Лин Лобър
05. Вълшебната ръка на съдбата - София Макс, Лин Лобър
Чисто нови, без забележки.
Цена: 10 лв.

09. Избрани произведения в два тома. Том 1-2 - Райко Даскалов - Райко Иванов Даскалов е български политик от Българския земеделски народен съюз (БЗНС). Той е близък сътрудник и участник в правителствата на Александър Стамболийски (1919-1923). - Отбелязана година. Много добре запазени книги. Като нови.
Цена: 10 лв.

10. Избрани произведения в два тома. Том 1-2 - Павел Вежинов -
Том 1 - Разкази и новели.
Том 2 - Повести и романи.
Без забележки.
Цена: 10 лв.

11. Съчинения в два тома. Том 1-2 - Пейо К. Яворов
Съдържание:
Том 1 - Стихотворения.
Том 2 - "В полите на Витоша", "Когато гръм удари", "Хайдушки копнения".
С подпис. Отлично запазени.
Цена: 10 лв.

12. Младостта на Багряна и нейните спътници / Дни черни и бели - Блага Димитрова, Йордан Василев - Двата тома пресъздават значителни събития от миналото на българската литература. Като канава на творбата служи разказът на Екисавета Багряна за живота й и срещите й с видни фигури от културния свят у нас и в чужбина. Авторите са издирили и разпитали известни личности, които дават свидетелства за своето време. В страниците на двете книги читателят ще срещне писатели и общественици като Йордан Йовков, Георги П. Стаматов, Димчо Дебелянов, Георги Райчев, проф. Арнаудов, проф. Боян Пенев - Отлично състояние, като нови.
Цена: 9.50 лв.
  • Добавена в 19:22, 23 май 2020
  • Преглеждания:48
  • Номер на обявата: 121169801
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Редута, гр. София, Област София-град

Обяви на потребителя Книгите на Митака