+ 0 km 0
Книга "Ерес "- С. Дж. Парис гр. София - image 1

Книга "Ерес "- С. Дж. Парис

7 лв.
Описание
Мистерии, коварство, убийства – блестящ, исторически трилър в традицията на „Името на розата“.
Годината е 1583. Раздираната от конспирации и параноя Англия дава убежище на един преследван от Инквизицията монах с радикални идеи – Джордано Бруно. В двора на Елизабет I той привлича вниманието на Франсис Уолсингъм главният шпионин на кралицата и заклет враг на католическите заговорници.
Бруно е изпратен под прикритие в Оксфордския университет, смятан от мнозина за свърталище на католическата съпротива. Самият той обаче е по следите на древен ръкопис, за който се говори, че разкрива тайни, способни да унищожат християнската църква.
Спокойният и уединен живот в университета скоро е разтърсен от поредица ужасяващи убийства. Уликите сочат, че жертвите са замесени в еретични дела. И докато преследва коварен и непоколебим убиец из подземния свят на Оксфорд, Бруно осъзнава, че границата между вярата в Бог и религиозния фанатизъм е тънка и прекрачването й често има фатални последици...

С. Дж. Парис е псевдоним на британската журналистка Стефани Мерит. Родена през 1974 г., тя работи като критик и автор на статии за различни вестници и списания, както и в радиото и телевизията. В момента работи за вестник „Ъбзървър“.

„В „Ерес“ има всичко интриги, загадки, изключително точно пресъздаване на историческите събития и невероятна атмосфера.“
Кейт Мос, автор на „Лабиринтът“

„Завладяваща книга... историческият период е пресъздаден изключително живописно, а историята те грабва от първия миг.“
Кон Игълдън, автор на „Чингис”

„Задължително четиво за всеки любител на историческите трилъри. Невероятно точно описание на епохата, пълнокръвни образи и спиращ дъха съспенс – С. Дж. Парис пренася читателя в едно необикновено време.”
Матю Пърл, автор на „Клубът Данте”.
Един път четена , без забележки. Купена за 17лв.
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Люлин 9, гр. София, Област София-град

Обяви на потребителя Маги