+ 0 km 0
къща с двор 500 кв на склон в село Борилово с. Борилово - image 1

Къща с двор 500 кв на склон в село Борилово

39000 лв.
Описание
Продава се къща в село Борилово, селото с най-висока надморска височина в Старозагорска област.
Намира се на 200 метра западно от кметството ,в ляво от центъра, по стръмния склон, на третата пресечка в дясно на следващата на ъгъла е в дясно - срещу нея има работеща чешма на кръстовището.
Къщата е на ъгъл , пътната врата е на асвалта, а има и втори вход откъм източната страна.
Двора е около 500 квадрата, на склон е с доста на брой терасовидни участъци, които са направени с каменни подпорни стени. Има конструкция за астма, но лозите са изсъхнали. В двора има един орех на 15 тина години, липа три сливи, ябълка и мушмул( с прекрасни плодове, въпреки , че никой не се грижи за него). Има също много корени с бръшлян. Двора по кадстър е по-голям от оградите, на западната(24 квадрата в повече) и източната страна има допълнително място.
Къщата, както се вижда от снимките е много занемарена, може би и за събаряне. Квадратите са 70-80-90 не мога да кажа точно.
Но на приземния етаж има прилепен хамбар, който е с каменни стени и евентуално могат да се свържата заедно с приземния етаж на къщата.Стените на приземния етаж и цялата северна стена е от камък, а на втория етаж останалите са тухли единички с носещи дървени греди помежду им. Долу са две стаи с коридор между тях, но дясната е по скоро мазе, защото е ниска пода е под налкон, дори има скала на пода.
Отгоре е същото разположение , но са по-големи.
Има допънитена постройка, нещо като хамбар, също е с каменна северна страна и с дървена конструкция.
Дувара по цялата южна страна е каменен с височина около 80 см, нагоре е с мрежа. Има една доста голяма купчина от същия камък, допълнителен материал.
Тока и водата са спрени, но лесно могат да се възстановят.
Водата в тази част на селото е с отлично налягане, пиша го защото във високите части на селото водоснабдяването е лошо.
Ако желаете мога да дам още снимки.
Искам да предупредя, че в момента пред входа има кофи за боклук, които са поставени на въпросното допълнително място, което не е оградено, не им е там мястото, ще бъдат махнати от там, дано не придобиете лоши първи впечатления заради тях, за което се извинявам.
Село Борилово се намира в планински район. По-точно в подножието на Средна гора. Надморската височина варира от 450-550 м над морското равнище. Селото се намира на 14 км от Стара Загора, на 7 км от Старозагорските минерални бани, на 15 км от гр. Казанлък и на 6 км от с. Змейово. В центъра на селото се намира един от основните извори на река Бедечка.
Има прекрасна природа, много красиви и модерни вили и е едно предпочитано място за старозагорци. Поради факта че е разположен на 14 км от града все повече и повече старозагорци изкупуват места и къщи там и ги превръщат в удобни за обитаване домове. Борилово е по-скоро вилна зона
  • Добавена в 16:11, 30 юни 2020
  • Преглеждания:311
  • Номер на обявата: 114732100
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

с. Борилово, Област Стара Загора

Обяви на потребителя МММ