+ 0 km 0
екструдирана пълномаслена соя гр. Долна Оряховица - image 1

Екструдирана пълномаслена соя

1 лв.
Описание
Екструдираната соя е добре възприемана от животните. Тя допринася 25% по голям добив на мляко и масленост на млякото; като се приема от кокошките по-големи яйца; а за угояване животните нарастват по-бързо и така се намалява времето с месеци и се спестява от фураж.Така се прави икономия от зърнени фуражи 25 до 60 %. Да споделя с вас имам прасета и смесвам соята с фуража слагам 20 % соя на 100 кила фураж 20 кила соя , правя прасетата по 120 кг. за 3-4 месеца като ги вземам по 20-25 кг. Това не е соев шрот!! запазват се белтъчините, мазнини и се усвоява до 95% от животните. а при соевия шрот до 45-55. Екструзията повишава усвояването на белтъìните и прави по-достъпни аминокисилините.
1лв-килограма.
10 кг - 10 лв.
30 кг - 30 лв. това са разфасовките.

транспорт предлагаме с фирмата : Транспред

КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ЕКСТРУЗИЯТА
Отдавна е известно, че този който има достатъчно фуражни ресурси, балансирани по протеина, разполага с конкурентно предимство на пазара по производство на месо, мляко и яйца.Традиционно използваните не балансирани по протеин рецепти довеждат до огромен преразход на фураж, при това преживните животни, свините и птиците ще растат недопустимо дълго до момента на пълно угояване.
При храненето на преживните животни , свините и птиците със зърно продукта се преработва до 40%. Фуража не се усвоява пълноценно заради физиологичните особености на храносмилателния тракт на животните и физико-химичните свойства на зърнените фуражи. По този начин рентабилността при производство на мляко, месо и яйца пада.
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ НАЙ-НОВИ И ЕФЕКТИВНИ ПО КАЧЕСТВО ТЕХНОЛОГИИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ЗЪРНЕНИ И БОБОВИ КУЛТУРИ .
Екструдирането е сложен физико-механичен процес.
Екструдерът е високотехнологична машина, където зърнената маса при определени технически условия и технологични норми на влажност, температура и налягане се преработва във висококачествен продукт с повишена хранителна стойност.
При екструдиране подаваме зърнена маса в работното тяло на екструдера, в зоната на действие на процесите триене и налягане(50-60 атм.) , където в условия на влага и високо температурно въздействие(110-130 град. по Целзий) произтича смилане и ча стично разрушаване клетките на зърното. Преработената зърнена маса излиза(„излита”) под налягане от филерата(решетката) на екструдера, и в резултат на рязката промяна от температурата и налягането в работното тяло на екструдера и температурата и налягането на околната среда, стените на клетките на зърното окончателно се разкъсват и зърното се „взривява”. При този „взрив” се разрушава структурата на стената на клетките и целулозата се разпада на вторични захари. При този технологичен процес практически разрушаване на витамините и аминокиселините не се наблюдава, но произтича хидролиза на нишестето с увеличение на декстрините и общите захари. Това повишава усвояването на хранителните вещества, в това число и мазнините, освобождават се токоферолите(естествените антиокислители) и лецитините(фосфодити, необходими за нормално функциониране на нервната система и усвояването на мазнините). Съдържанието на разтворимите вещества се повишава от 5-8 пъти, което от своя страна повишава хранителните свойства на екструдираните храни.
ПОЛУЧЕНИЯ НОВ ПРОДУКТ ИМА НОВИ вкусови качества , става по достъпен за въздействието на храносмилателните сокове и ферменти и се подобрява усвояването му .
Унищожава се патогенната микрофлора и се осигурява микробиологична чистота на получения продукт.
Екструдирането предоставя възможност за получаване на доброкачествен мирис и аромат не само от качествено зърно , но и от поразени с гъбички и плесени зърнени култури.
ЕКСТРУДИРАНЕТО дава възможност за по дълго съхраняване на екструдирания фураж.
Замяната на 2 кг комбиниран фураж с 2кг екструдиран, повишава денонощният млеконадой до 23%, прираста на подрастващите животни до 30%.
  • Добавена в 13:14, 27 май 2020
  • Преглеждания:509
  • Номер на обявата: 91776822
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

гр. Долна Оряховица, Област Велико Търново

Обяви на потребителя атанас