+ 0 km 0
3D Принтиране & Моделиране гр. София - image 1

3D Принтиране & Моделиране

Описание
Триизмерният печат или 3D принтирането е съвременна технология за изработка на триизмерен твърд детайл предмет с произволна форма с помощта на цифров модел. Реализира се като процес с постепенно наслагване , като се нанасят последователни слоеве от материала, така че да оформят желания предмет. Триизмерният печат е коренно различен от традиционните техники, при които за оформяне на искания предмет обикновено се отнема материал - например рязане, струговане или шлайфане.

Триизмерният печат намира приложение както при изработката на прототипи, така и в редовното производство в секторите архитектура, строителство, автомобилна индустрия, самолетостроене, биотехнологии, мода и др.

Благодарение на технологията с отворен код за FDM принтиране, любители и професионалисти създават 3D принтери, работещи с всякакви материали, като шоколад, метал, пластмаси дори пясък. Това е и технологията, която ние използваме.

Нашите принтери работят със широк спектър от висококачествени материали на лидерите в производството на материали за 3D принтиране, за постигане на максимално добри резултати, както здравина така и детайлност. Най-важното в изработката на един детайл е правилният подбор на материала в зависимост от сферата му на приложение.
Най-често използвани материали, свойства и приложение

- PLA (Polylactic acid) - Най-популярният материал в областа на 3D печата. Използва се главно за декоративни модели и детайли, които не са подложени на голямо натоварване, триене или висока температура.

Предимства
- добро слепване и здравина
- точност на размерите при принтиране
- биоразградим

Недостатъци
- неустойчив на високи температури(температура на деформация ~60°c)
- неустойчив на продължително излагане на външни метеорологични условия
- неустойчив на химикали и разредители

- ABS(Acrylonitrile Butadiene Styrene) - Един от първите материали използвани в индустриалния 3D печат. ABS материалът е известен с неговите якост и здравина на изработения модел.

Предимства
- устойчив на удар и износване
- устойчив на високи температури(температура на деформация ~100°С)
- гладък завършек на повърхноста на принтирания детайл
- устойчив на голям набор от химикали

Недостатъци
- бавно разграждане в околната среда
- неустойчив на продължително излагане на УВ лъчи


- PETG(Glycol-Modified Polyethylene Terephthalate) - Свойствата му много наподобяват тези на ABS пластмасите, но поради органичния си характер намира голямо приложение в хранителната индустрия.

Предимства
- устойчив на удар
- лъскав завършек на произведения детайл
- лесен за обработване
- устойчив на високи температури
- устойчив на химикали

Недостатъци
- неустойчив на продължително триене
- неустойчив на продължително натоварване

- Flexible TPU(Thermoplastic polyurethane) -По-познати като гъвкави материали, наподобяващи гума, са известни с техните еластични свойства, които им позволяват да бъдат лесно огъвани и разтягани. Еластичноста при този вид материали може да варира, в зависимост от различните производители.

Предимства
- лесни за огъване
- усточиви на вибрации
- устойчиви на удар
- устойчиви на продължително натоварване
- подходящ за хранителната индустрия

Недостатъци
- абсорбира вода
- наустойчив на продължително излагане на външни метеорологични условия

- Wood filled PLA - Материал базиран на основата на PLA комбиниран с частици дърво, най-често корк. В общия случай материалът съдържа до 30% частици от дърво. Наличието на тези частици създават завършек на детайла, наподобяващ дървен материал.

Предимства
- завършек на детайла наподобяващ дървен материал
- устойчиви на удар
- подходящ за декорация без допълнителна обработка
- аромат на дърво

Недостатъци
- абсорбира вода
- неустойчив на удари, износване и продължително натоварване


Това е една малка част от материалите, с които нашите
принтери могат да работят.Нашите 3D принтери

1.The Makerbot Replicator+

Наследникът на един от най-успешните продукти на известния американски производител "MakerBot" - "MakerBot Replicator". Новата генерация на производителя - "MakerBot Replicator +" е с обновени компоненти в почти всеки един от модулите на принтера, което го прави още по успешен от своя предшественик. Печели множество награди в средите на инженерното проектиране и индустриалното принтиране

2. Original Prusa i3 MK3

3D Принтер с подтребителски характер на индустриално ниво. Най-добър 3D принтер за 2018 и 2019 година. Предлагащ невероятно качесто на изработените детайли и надеждна работа. Творението на "Prusa Research" заема първите места в избора на всички за много кратко време след пускането му в серийно производство.

3. Robo R2

Представител на една от първите и отвърдени компании на пазара за 3D принтери - "Robo". Този малък но изключителен принтер не спира да очудва собственицете си с неограничените си възможности въпреки компактните си размери. Печелил награди за най-иновативен принтер на пазара.

Очаквайте скоро:
- SLA(Stereolithography Apparatus) - Принтиране със смоли.

- 3D сканиране - Сканиране на съществуващ детайл и директното му принтиране с минимални усилия за обработка на цифровия модел.Цени

PLA/ABS - 0.55лв. см3
PETG - 0.65лв. см3
TPU - 0.85лв. см3
Wood filament - 0.85лв. см3

Цена за машинно време - 0.00лв.
  • Добавена в 10:04, 29 юли 2020
  • Преглеждания:1561
  • Номер на обявата: 118425314
Докладвай за нередност
Съвети за безопасност!

Не изпращай пари предварително

Съвети за сигурност

Добави файл
Потребител
  • Изпрати съобщение
Населено място

Младост 4, гр. София, Област София-град